Nisan ara tatili ne zaman?

Nisan ara tatil tarihi merak ediliyor. Okullarda iki dönemde iki tatil uygulanıyor, bir Kasım ayında, diğeri Nisan ayında. Deprem nedeniyle okulların geç açılması, deprem bölgesinde bazı illerde okulların henüz açılmamış olması nedeniyle 2. ara tatil olacak mı sorgulanıyor. Peki, okullar ne zaman tatil olacak?

Nisan ara tatili ne zaman?

Nisan'da yapılacak ara tatil için sorgulamalar devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle 71 ilde okullar iki hafta gecikmeli olarak başladı. Deprem bölgesindeki okullar ise kademeli olarak ikinci döneme başlıyor. Bahar döneminde yapılacak 2. ara tatil, Nisan ayında yapılıyor. Fakat okulların geç açılması nedeniyle iptal olur mu merak ediliyor. Peki, Nisan ara tatili ne zaman? Okullar ne zaman tatil olacak?

NİSAN ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2022-2023 eğitim öğretim takvimine göre ikinci ara tatil, 17-20 Nisan arasında. 17 Nisan Pazartesi, 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. 

2. ARA TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

20 Nisan aynı zamanda Ramazan Bayramı birinci günü. Böylece ikinci ara tatil ile Ramazan Bayramı birleşmiş olacak.

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Ramazan Bayramı sonrasında 24 Nisan'da okullar açılacak. İkinci dönemin bittiği ve yaz tatilinin başladığı tarih ise 16 Haziran 2023.

AÖF sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak? 2022-YDUS yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır? Öğretmen atamasında hangi yılın KPSS puanı geçerli olacak? 45 bin öğretmen atamasında tarih belli oldu