Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman, kaç gün?

Yaz tatili için öğrencilerin geriye sayımı sürüyor. İlk, orta, lise eğitimi alan milyonlarca öğrenci, nisan ara tatili ile dinlenme fırsatı buldu. Nisan ve mayıs aylarında sınavlara girecek öğrenciler, haziran ayında alacakları karne ile 2023-2024 eğitim öğretim dönemine veda edecek. Merak edilen yaz tatili tarihini de MEB açıkladı. Peki, okullar ne zaman tatil olacak?

Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman, kaç gün?

Yaz tatili ne zaman başlıyor? Nisan ara tatili sonrasında öğrenciler, okulların tatil olacağı güne odaklandı. Haziran ayında başlayacak yaz tatili, eylül ayında başlayacak yeni eğitim öğretim dönemine kadar sürecek. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? İşte 2024 yaz tatili tarihi...

Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman, kaç gün? - Resim : 1

OKULLAR NE ZAMAN TATİLE GİRİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023-2024 eğitim öğretim takvimine göre okullar, 14 Haziran 2024 Cuma günü karnelerin dağıtılması ile tatile girecek. 

Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman, kaç gün? - Resim : 2

YAZ TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

11 Eylül 2023'te başlayan eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. Bu tarihte öğrenciler, yaz tatiline girecek. Yeni dönemin 9 Eylül 2024'te başlayacağı düşünülürse öğrenciler, üç aylık tatil yapacak. 

ALES cevap anahtarı yayımlandı ALES yapıldı, sonuçlar 10 Mayıs'ta açıklanacak 17 üniversiteden 'yabancı öğrenci' bildirisi Tokat'ta okullar 1 gün tatil edildi