Üniversite ek tercihler ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

YKS ek tercih tarihi yaklaşıyor. Üniversite adayları, ÖSYM'nin 2023 YKS ek tercih kılavuzunu yayınlanmasını bekliyor. İlk tercihlerine yerleşemeyen adaylar, YKS ikinci tercih dönemini bekliyor. Peki, YKS üniversite ek tercihler ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? 2023 YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Üniversite ek tercihler ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Üniversite adayları, YKS ek tercih dönemini bekliyor. 2023-YKS'ye giren fakat ilk yerleştirmede üniversiteyi kazanamayan adaylar, ek yerleştirme tercihi yapabilecek. ÖSYM tarafından yayınlanacak YKS ek tercih kılavuzu ile üniversitelerin boş kontenjanları ve taban puanları belli olacak. Peki, YKS üniversite ek tercihleri ne zaman başlayacak?

Üniversite ek tercihler ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? - Resim : 1

YKS ÜNİVERSİTE EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS yerleştirme sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmıştı. YKS sonuçlarına göre tercihlerini yapan fakat bir yere yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercih ekranından bir kez daha üniversite tercihi yapabilecek. YKS ikinci tercih tarihi ÖSYM tarafından açıklanmadı. Geçen yıl ek yerleştirme tercihleri 7 Eylül'de başlamıştı. Birkaç gün içinde YKS ek tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.

Üniversite ek tercihler ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? - Resim : 2

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.

Üniversite ek tercihler ne zaman başlıyor? ÖSYM YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? - Resim : 3

2023 YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Geçen yıl ek tercih ücreti 30 TL idi. Bu yılın YKS ek tercih ücreti henüz belli değil. ÖSYM tarafından yayımlanacak ek tercih kılavuzu ile ücret netlik kazanacak.

Alınan karar ile şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmıyor.

ÖSYM
Doktor Erkman'dan velilere uyarı: Çocuğun bağışıklık sistemi güçlü olmalı Öğrenci servis ücretlerinde fahiş fiyat tarifesini yetkili isme sorduk 2023 YÖKDİL-2 sonuçları için ÖSYM tarih verdi mi? AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı: 2023 AÖF yaz okulu sınav sonuçları nasıl öğrenilir?