YDS/2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS soru cevap anahtarı indir!

YDS sınav sonuç tarihi merak ediliyor. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olan YDS'nin ikincisi, 22 Ekim Pazar günü yapıldı. Sınav sonrasında yayımlanan YDS soru cevap anahtarı ile adaylar, net sayılarını kontrol edebildi. Peki, 2023-YDS/2 sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

YDS/2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS soru cevap anahtarı indir!

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/2), bu hafta sonu gerçekleştirdi. YDS, yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin seviyesini tespit etmek amacıyla yapılıyor. Sınava giren adaylar, 2023-YDS/2 sınav sonuçları ne zaman belli olacak merak ediyor. İşte ÖSYM YDS sınav sonuç takvimi...

YDS/2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS soru cevap anahtarı indir! - Resim : 1

2023-YDS/2 SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2023-YDS/2 sınavı, 22 Ekim Pazar günü yapıldı. Çoktan seçmeli olan sınavda yanlış cevaplar dikkate alınmayacak, doğru cevaplar 100 puan üzerinden değerlendirilecek. ÖSYM sınav sonuç takvimine göre 2023-YDS/2 sonuçları, 7 Kasım 2023 tarihinde belli olacak.

YDS/2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS soru cevap anahtarı indir! - Resim : 2

YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yabancı Dil  Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr
internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak AİS giriş yapmaları gerekiyor. 

YDS/2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS soru cevap anahtarı indir! - Resim : 3

YABANCI DİL SEVİYELERİ NASIL TESPİT EDİLİYOR?

YDS sınavında adayların doğru cevapları sayılırken yanlış cevaplar dikkate alınmıyor. Doğru cevaplar ise 100 üzerinden değerlendiriliyor.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

ÖSYM
Bakan Tekin'den online seminer açıklaması Ara tatil ne zaman? Okullarda ara tatil ne zaman? 2023 kasım ara tatil tarihi KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için o tarihe dikkat! KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?