YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKS ek tercih nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

YKS ek tercihleri başlıyor. Üniversite adaylarının gözü ÖSYM'de. YKS yerleştirme sonuçları sonrasında tercihleri doğrultusunda bir yüksekokula, üniversiteye yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercihlerin başlamasını bekliyor. Eylül başlarında başlayan ek tercihleri için 2023 YKS ek tercih kılavuzunun yayımlanması bekleniyor. Peki, YKS ek tercih nasıl yapılır, ücreti nedir? İşte YKS ek tercih ekranı...

YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKS ek tercih nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

YKS ek tercihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İlk merkezi yerleştirme ile yükseköğretim kurumlarına yerleşemeyen adaylar, şanslarını YSK ek tercihleri ile deneyecek. ÖSYM tarafından yayımlanacak 2023 YKS ek tercih kılavuzu ile üniversitelerin boş kontenjanları, taban puanları belli olacak. Peki, YKS ek tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? YKS ek tercih ücreti nedir? İşte YKS tercih ekranı...

 

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS ek tercih tarihleri belli değil. 2022'de yerleştirme sonuçları ile ek tercih tarihi arasında üç hafta gibi bir süre vardı. Geçen sene ek tercihler 7 Eylül'de başlamıştı. Buna göre 2023 YKS ek tercihlerinin bu hafta başlaması bekleniyor.

YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKS ek tercih nasıl yapılır, ücreti ne kadar? - Resim : 1

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.

YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKS ek tercih nasıl yapılır, ücreti ne kadar? - Resim : 2

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS ek tercih kılavuzunda hangi üniversite hangi bölümde ne kadar boş kontenjan olduğu, taban puanları belli olacak. YKS ek tercih kılavuzu, tercih dönemi ile birlikte yayınlanacak.

YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKS ek tercih nasıl yapılır, ücreti ne kadar? - Resim : 3

2023 YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

2023 YKS ek tercih ücreti henüz belli değil. Geçen yıl ek tercih ücreti 30 TL idi. ÖSYM tarafından yayımlanacak ek tercih kılavuzu ile ücret netlik kazanacak.

Alınan karar ile şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmıyor.

YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKS ek tercih nasıl yapılır, ücreti ne kadar? - Resim : 4

EK TERCİH KİMLER YAPABİLECEK?

2023-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2023-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir

2023-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2023-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2023-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

 

ÖSYM
Yaz tatili bitiyor, uyum haftası başlıyor! İşte 2023-2024 eğitim öğretim takvimi 2023-2024 AÖL kayıtları ne zaman başlıyor, kayıt ücreti ne kadar? KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? Bursluluk sınavı ne zaman, bugün mü, saat kaçta?