YKS ek tercih ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır?

YKS ek yerleştirme tercihleri 12 Eylül'de başladı. 2023 YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, yayımlanan kılavuzu göre ek tercihlerini yapmaya devam ediyor. Peki, YKS ek tercih ne zaman bitiyor, nasıl, nereden yapılır?

YKS ek tercih ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır?

ÖSYM, YKS ek yerleştirme tercih kılavuzunu yayımladı ve ek tercih süreci başladı. Üniversite adayları, boş kalan kontenjanlara ve YKS puanlarına göre tercihlerini yapıyor. Tercihler, ÖSYM'nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden yapıyor. 12 Eylül'de başlayan YKS ek tercih bitiş tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Peki, YKS ek tercih nereden, nasıl yapılır? İşte 2023 YKS ek tercih kılavuzu...

YKS ek tercih ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? - Resim : 1

YKS EK TERCİH NE ZAMAN BİTİYOR?

2023 YKS ek tercihleri 12 Eylül'de başladı. Tercihler, 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

YKS EK TERCİH KILAVUZU için tıklayınız

YKS ek tercih ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? - Resim : 2

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

YKS ek tercihleri, TC kimlik numarası ve şifreniz ile ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday işlemleri Mobil uygulamasından yapılıyor. Adaylar, en fazla 24 adet tercih yapabilecek.

YKS EK TERCİH EKRANI

 

ÖSYM
Açık liseye geçiş şartları belli oldu YLSY bursu nedir, başvuru şartları nedir, burs miktarı ne kadar? MEB tarih verdi: 2023-2024 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakan açıkladı: GSB KYK yedek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?