YKS ek tercihler ne zaman belli olacak? ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de. Üniversite adaylar, 2023 YKS ek tercihlerini 12-17 Eylül tarihlerinde yaptı. Merkezi yerleştirmede üniversiteyi kazanamayan adayların umudu YKS ek tercih sonuçlarında. Peki, YKS ek tercih sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu?

YKS ek tercihler ne zaman belli olacak? ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim yerleştirme süreci devam ediyor. 2023 YKS'ye giren fakat merkezi yerleştirme sonucunda üniversiteyi kazanamayan adaylar, ek tercihlerini yaptı. YKS ek tercih dönemi 12 Eylül'de başladı, 17 Eylül'de sona erdi. Tercihlerini yapan adaylar, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM tarih verdi mi? merak ediyor. İşte detaylar...

YKS ek tercihler ne zaman belli olacak? ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçları için adayların bekleyişi sürüyor. ÖSYM, sonuçların açıklanması için bir tarih vermedi. Geçtiğimiz yıllarda YKS ek tercih sonuçları, bir hafta içinde açıklanıyordu. Birkaç gün içinde açıklanması beklenen YKS tercih sonuçları duyurulduğu zaman haberimiz güncellenecek.

YKS ek tercihler ne zaman belli olacak? ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS ek tercih sonuçları, ÖSYM tarafından sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak. Bu adresten TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak YKS ek tercih sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

ÖSYM
İOKBS bursluluk sınav sonuçları itirazı nasıl, nereden yapılır? Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıfı geçemeyecek Bakan ilk kez açıkladı: Okullarda öğretmen seçimi otomatik olacak Görevde yükselme sınav sonuçları açıklandı