YKS'ye yönelik ortaya çıkan yalan haberlere karşı hukuki süreç başlatıldı

ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, 2024 YKS sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

YKS'ye yönelik ortaya çıkan yalan haberlere karşı hukuki süreç başlatıldı
  • 3 milyondan fazla adayın katıldığı YKS'nin 2. oturumu da bugün yapıldı. Böylelikle 2024 maratonu sona erdi.
  • ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.
  • Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

    "3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu 2024 YKS başarıyla tamamlanmıştır. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sorularının sızdırıldığına ilişkin gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

DMM'DEN DE YALANLAMA GELDİ

  • DMM'nin sosyal medya hesabından, "YKS sorularının sınavdan önce sosyal medya platformlarında paylaşıldığı" yönündeki iddialar ve bu konuda sosyal medyada yer alan görsellere ilişkin açıklama yapıldı.

  • Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Yapılan araştırmalar neticesinde, paylaşılan ekran görüntüsü ve fotoğrafların 2024 YKS ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirlenmiştir. Bahse konu birçok görselin, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (OGM) 'materyal web' sitesindeki deneme sınavları veya bazı özel eğitim kuruluşları tarafından hazırlanan deneme sınavı kitapçıklarından alındığı tespit edilmiştir. Yine geçtiğimiz yıllarda benzer iddialarla dolaşıma giren bazı görsellerin yeniden "sorular çalındı veya satıldı" gibi iddialarla paylaşıldığı görülmektedir."
YKS, erişime açıldı 7. sınıf öğrencisi YTÜ'yü gezdi TYT sorusu: Yassıçemen Savaşı ne zaman, nerede, kimler arasında geçti? TYT kitapçığı ne zaman yayınlanacak? 2024 TYT cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?