500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de

Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) Projesi ile orta vadede 500 milyon dolar tasarruf yapmayı hedeflediklerini duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, proje ile vatandaşların finansal hizmetlere erişiminin kolaylaştırıldığını da söyledi. Projede ortak kullanımda müşterilerden komisyon ve masraf ücreti alınmayacak. Türkiye'nin ATM Merkezi Projesi ile kamu bankaları bütün ATM’leri tek bir ATM’de toplamaya karar verdi. Proje ile ortak kullanımda müşterilerden komisyon ve masrafi alınmayacak.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023'te yürütmeye alınan TAM Projesi ile ilgili, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 1

500 MİLYON DOLARLIK TASARRUF HEDEFLENİYOR

  • Proje ile vatandaşların finansal hizmetlere erişiminin kolaylaştırıldığını belirten Şimşek, "TAM altyapı ve işletim maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlayarak verimliliği artıracak. Bu proje ile orta vadede 500 milyon dolar tasarruf sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 2

TÜRKİYE'NİN ATM MERKEZİ PROJESİ: TAM

  • Kısa adı TAM olan ‘Türkiye’nin ATM Merkezi Projesi’nin gerisinde Bileşim Finansal Teknolojiler ve Ödeme Sistemleri AŞ yer alıyor.
  • Şirketin İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 1995’te yapıldı.
  • Ziraat Bankası’nın iştiraki olarak kurulan şirketin şimdilerde kayıtlı sermayesi 145 milyon TL.
  • Tek ortaklı bir yapıya sahip olan şirkette yeni ortaklık yapısı ile birlikte unvan değişikliğine de gidilmiş.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 3

ZİRAAT, VAKIF VE HALK EŞİT PAYA SAHİP

  • Kayıtlara göre şirkete, Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası yüzde 33.33 ile eşit paya sahip durumda.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 4

İŞLEMLER ÜCRETSİZ OLACAK

  • Kamu bankaları daha önce yaptıkları işbirlikleri kapsamında kendi ATM’lerinin kullanımı noktasında komisyon almayı durdurmuştu.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 5

  • Bu proje kapsamında bu işbirliğine katılan bankaların sayısı artarken aynı zamanda tüm işlemlerden alınan komisyon ve işlem ücretleri de kaldırıldı.
  • Tüketicilerin ortak ATM’lerde yapacağı işlemler ücretsiz olacak.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 6

  • İstanbul'a su sağlayan barajların her birinin doluluk seviyesinin yüzde 50'nin üzerinde olduğunu aktaran Özdemir, mayısa kadar yaşanacak yağışlarla barajlardaki su seviyesinin daha da yükseleceğini sözlerine ekledi.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 7

"SU KAYNAĞIMIZI VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ"

  • İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros ise barajlarda doluluk oranının artmasının önemli olduğunu belirtti.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 8

  • Barajlardaki doluluğun yüzde 77 seviyesine yaklaştığını vurgulayan Toros, "Her ne kadar barajların doluluk oranı sevindirici olsa bile su kaynağımızı verimli kullanmak zorundayız. Başta yağmur hasadı olmak üzere su kaynaklarımızı daha verimli kullanma konusunda farkındalık, duyarlılık çalışmaları yanında yeni ürünler geliştirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

500 milyon dolar cepte! Tüm kamu bankaları ATM'leri tek ATM'de - Resim : 9

Toros Tarım, Yeni İçeriklerle MAN, 2024 yılı otobüs teslimatlarına personel taşımacılığının dev markası ile devam etti: Sağlıkta 27 bin sözleşmeli personel için başvurular başladı Rekabet Kurulu'ndan Nestle Türkiye'ye 346 milyon TL ceza