ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2023 Ağustos ABD TÜFE verileri beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde. Fed'in faiz kararını etkileyecek olan ABD enflasyon verileri, altın, dolar, kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Peki, ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? Uzmanların beklentisi ne yönde?

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2023 Ağustos ABD TÜFE verileri beklentisi ne yönde?

ABD enflasyon verileri merakla bekleniyor. Geçen ay ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yüzde 3,2 oranında artmıştı. Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararını etkileyecek ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Peki, uzmanların 2023 Ağustos ABD TÜFE beklentisi ne yönde?

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2023 Ağustos ABD TÜFE verileri beklentisi ne yönde? - Resim : 1

ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağustos ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri için tarih belli oldu. Buna göre; ABD enflasyon verileri 13 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 15.30'da açıklanacak.

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2023 Ağustos ABD TÜFE verileri beklentisi ne yönde? - Resim : 2

AĞUSTOS 2023 ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Enflasyonla mücadele kapsamında, temmuz toplantısında 25 baz puanlık artışla politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkararak, son 22 senenin zirvesine getiren Fed'in, yılın geri kalanında atacağı adımlara ilişkin artan belirsizlikler varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Analistler, ABD'de gelecek hafta açıklanacak olan enflasyon verilerinin, bankanın gelecek süreçte nasıl bir yol izleyeceğine dair yatırımcılara ışık tutabileceğini söyledi.

Bir süredir Fed'in 2023 sonuna kadar faiz artırmayacağına yönelik tahminlerin öne çıkmasının ardından hizmet sektörüne ilişkin açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle bankanın sıkılaştırıcı para politikasına devam edebileceğine dair beklentiler güç kazandı.

ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2023 Ağustos ABD TÜFE verileri beklentisi ne yönde? - Resim : 3

Analistler, enerji fiyatlarında da son dönemde yaşanan artışların enflasyonun diri kalmasına sebep olabileceği ve güçlü istihdam piyasasının da Banka'nın potansiyel faiz artışı ihtiyacını artırabileceğini dile getirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylül toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını aktaran analistler, bankanın kasımdaki toplantıda ise 25 baz puan faiz artırma ihtimalinin yüzde 44'e çıkarak belirsizliğin arttığına işaret ettiğini bildirdi.

Analistler, son dönemde iş gücü piyasasına ilişkin açıklanan verilerin ardından istihdam piyasasını yumuşatmanın Fed'in enflasyonla mücadele programı kapsamında kritik önem kazanabileceğini ifade etti.

Fed yetkililerinin gelecek dönem politikalara ilişkin sözle yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında bulunurken, New York Fed Başkanı John Williams, gelecek yıl işsizlik oranının artmasını ve yüzde 4'ün üzerine yükselmesini beklediğini kaydetti.

FED Enflasyon Dolar Altındağ Kripto Para
Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 12 Eylül 2023 güncel döviz kuru Benzin ve motorine büyük zam yolda! Motorin 40 liraya yükseliyor! Güncel altın fiyatları 12 Eylül 2023: Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Son dakika! Merkez Bankası'ndan ihracatçılara müjde! Kredi limiti yükseltildi