Ağustos ayı enflasyonu açıklandı! İşte yılın 8. enflasyon verileri

Son dakika haberleri... Ağustos ayı enflasyon verileri saatlerin 10.00'ı göstermesiyle TÜİK tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada yılın 8. enflasyon verileri, "Ağustos enflasyonu yüzde 9,09" ifadeleriyle açıklandı.

Ağustos ayı enflasyonu açıklandı! İşte yılın 8. enflasyon verileri

Tüketici Fiyat Endeksi temmuzda aylık bazda yüzde 9,49 artış göstermişti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 47,83 olarak kaydedilmişti.

Bugün, yılın 8. enflasyon verilerini oluşturacak olan ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı.

Ağustos ayı enflasyonu açıklandı! İşte yılın 8. enflasyon verileri - Resim : 1

İŞTE AĞUSTOS ENFLASYONU

TÜİK Türkiye'nin merakla beklediği Ağustos ayı enflasyon rakamını açıkladı. Veriler arasında yıllık enflasyon rakamları da yer aldı.

Ağustos ayı enflasyonu açıklandı! İşte yılın 8. enflasyon verileri - Resim : 2

Ağustos enflasyonu yüzde 9,09 olarak açıklandı. Yıllık enflasyon ise yüzde 58.94.

Ağustos ayı enflasyonu açıklandı! İşte yılın 8. enflasyon verileri - Resim : 3

BAKAN ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ağustos ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, "Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize değecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Ağustos ayı enflasyonu açıklandı! İşte yılın 8. enflasyon verileri - Resim : 4

AĞUSTOS AYI ENFLASYON ORANI BEKLENTİSİ NE KADARDI?

TÜFE’nin Ağustos’ta aylık %7 artması, yıllık bazda ise yükselişine devam ederek %55.9’a çıkması bekleniyor.

Reuters’ın anketine katılan sekiz ekonomistin aylık TÜFE tahminleri %5.3 ila %8.4 artış bandında yer alırken, yıllık tahminler ise %53.4 ila %57.9 arasında bulunuyor.

Ağustos ayı enflasyonu açıklandı! İşte yılın 8. enflasyon verileri - Resim : 5

Reuters anketinde yılsonu enflasyon tahmin medyanı %55.7 seviyesinde bulunurken, tahminler %45 ila %69 bandında yer alıyor. Temmuz ayında yapılan ankette yılsonu tahmin medyanı %59.9 seviyesindeydi.

Merkez Bankası (TCMB) enflasyon raporunda enflasyon tahminini yıl sonu için %22.3’ten %58’e yükseltirken öngörülen patikaya göre 2024 yılında enflasyonun %33 seviyesine gerileyeceğini açıklamıştı. Kademeli sıkı para politikası uygulayacağını açıklayan ve enflasyondaki düşüşü yeniden ana odağı haline getiren TCMB, Hafize Gaye Erkan başkanlığında politika faizini üç ayda %8.5 seviyesinden %25 seviyesine çıkardı.

Ağustos ayı enflasyonu açıklandı! İşte yılın 8. enflasyon verileri - Resim : 6

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? 4 Eylül 2023 güncel altın fiyatları Son dakika! Ticaret Bakanı ihracatta Ağustos rekorunun kırıldığını açıkladı! Borsadan yeni rekor Memur ve memur emeklilerinin zam kararı Resmi Gazete'de