Ankara'da taksimetreye yeni tarife uygulamaya alındı! Kısa mesafe 50 TL oldu

Ankara'da taksi ücret tarifelerinin değişmesiyle indi-bindi olarak tabir edilen kısa mesafe ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olarak belirlendi. Alınan kararının ardından taksiciler, taksimetre ücretlerini güncellemek için sıraya girdi. İstanbul'daki taksiciler de zam talebini İBB yetkililerine iletmiş, kısa mesafe ücretinin 80 TL olmasını talep etmişti.

Ankara'da taksimetreye yeni tarife uygulamaya alındı! Kısa mesafe 50 TL oldu

Akaryakıta gelen zamlar sonrasında Ankara’da taksi ücretlerinde fiyat düzenlemesine gidildi. İndi bindi, açılış ve kilometre fiyatlarına yüzde 50’ye yakın zam geldi. İndi bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olarak belirlendi.

Ankara’da görev yapan binlerce taksici de, taksimetrelerini güncellemek için Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi’ndeki taksimetre güncelleme merkezinde yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Ankara'da taksimetreye yeni tarife uygulamaya alındı! Kısa mesafe 50 TL oldu - Resim : 1

ANKARA TAKSİCİSİ ZAMDAN MEMNUN

Taksici Mehmet Özhan, taksimetre ücretlerine gelen zamlardan memnun olduğunu söyleyerek taksi kullanan yolcuların durumu anlayışla karşıladığını ifade etti. Özhan, “Yolcular diğer illere istinaden Ankara’da taksi ücretlerinin uygun olduğunu söylüyorlar. Biz de hak ettiğimiz zammı aldık. Hepimize hayırlı olsun. Bir kişinin aldığı yemek bile 50 liradan daha pahalı. 50 lira artık 5 lira gibi oldu. Yolcularımıza da taksi ücretleri normal geliyor ve anlayışla karşılıyorlar” dedi.

Ankara'da taksimetreye yeni tarife uygulamaya alındı! Kısa mesafe 50 TL oldu - Resim : 2

İSTANBUL TAKSİCİLERİNDEN KISA MESAFE İÇİN 80 TL TALEBİ

Öte yandan geçtiğimiz gün İstanbul'da da taksimetre fiyatlarının güncelleneceği yeni tarifeye göre kısa mesafenin 75 TL olacağı iddia edildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt, zam taleplerini İBB'ye ilettiklerini açıklayarak zam oranlarının 27 Temmuz Perşembe günü UKOME toplantısının ardından netleşeceğini açıkladı.

 

 

Kaynak: İHA

Bir simit 200 lira Benzine zam Depremzede üreticiye düşük faizli kredi kullandırma şartları değişti Ekmek 12 lira olacak mı?