ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK? Tek zam olursa yeni asgari ücret ne olur? Asgari ücret yeni tahminler

Asgari ücret ve asgari ücret zammına dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Yaklaşık yedi milyonu ilgilendiren yeni asgari ücreti belirlemek için ilk toplantı 11 Aralık'ta yapılacak. Asgari ücrete tek zam yapılacağı açıklaması sonrasında tahminler değişti. Peki, yeni asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücrete dair tahminler...

ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK? Tek zam olursa yeni asgari ücret ne olur? Asgari ücret yeni tahminler

Asgari ücret, yıl sonuna doğru gündemin ilk sırasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" açıklaması yaptı. Bu açıklama sonrasında uzmanların asgari ücret 2024 tahminleri değişti. Peki, yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zam oranı ne kadar? İşte 2024 asgari ücret tahminleri...

ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK? Tek zam olursa yeni asgari ücret ne olur? Asgari ücret yeni tahminler - Resim : 1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE TEK ZAM MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024'te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin şunları kaydetti: "Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek.

ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK? Tek zam olursa yeni asgari ücret ne olur? Asgari ücret yeni tahminler - Resim : 2

Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.

ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK? Tek zam olursa yeni asgari ücret ne olur? Asgari ücret yeni tahminler - Resim : 3

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zam oranı milyonlarca çalışan ve işveren tarafından merakla bekleniyor. Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara, sosyal medya hesabından 2024 asgari ücret için yeni tahminini paylaştı.

Kara, daha önce asgari ücrete yüzde 40 zam yapılacağı tahmini yapmıştı. Yılda bir kez zam yapılması açıklaması sonrasında tahmini değiştirdi.

ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK? Tek zam olursa yeni asgari ücret ne olur? Asgari ücret yeni tahminler - Resim : 4

Hakan Kara, Ücret artış sıklığının tekrar yılda bire indirilmesi durumunda, TCMB’nin %36 enflasyon tahminini dahi esas alırsak: 2024'te ortalamada ilave alım gücü kaybı yaratmayacak asgari ücret 17.500 TL (%53,5 artış).

Asgari Ücret
Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kuru güne nasıl başladı? Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak, beklentiler ne yönde? Gram altın fiyatı son durum: 5 Aralık 2023 güncel altın fiyatları Ünlü ekonomist açıkladı: 2024 kabus yılı olacak