Asgari ücret toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret 2024 için ilk toplantı bugün yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı merakla bekleniyor. Yedi milyondan fazla kişiyi ilgilendiren asgari ücret için uzmanların 15 bin ile 17 bin arasında farklı tahminleri var. Peki, asgari ücret toplantısı saat kaçta? Asgari ücret 2024 ne kadar olacak?

Asgari ücret toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret 2024 belirleme maratonu bugün başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Aralık 2023 Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev  sahipliğinde ilk defa toplanacak. Vatandaşlar, asgari ücret toplantısı saat kaçta araştırıyor ve çıkacak sonucu merakla bekliyor. Yeni asgari ücreti belirlemek için komisyonun 4 kez toplanması bekleniyor. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ilk toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Asgari ücret toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? - Resim : 1

ASGARİ ÜCRET İLK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücret, 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri, 4 kez toplanır. Bu yıl, 2024 asgari ücret belirlemek için ilk toplantı 11 Aralık 2023 Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak.

Asgari ücret toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? - Resim : 2

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret, temmuz ayında yapılan zamla 11 bin 402 lira olmuştu. Uzmanların tahminlere göre asgari ücret pazarlığı, minimum 15 bin 700 liradan başlayacak. Temmuz ayından sonraki 4 aylık enflasyonun yüzde 29,4 oranında gerçekleştiği ve kasım ile aralık ayında yüzde üç civarında olması ile altı aylık enflasyonun yüzde 3703 olacağı tahmin ediliyor. Bu orana refah payının eklenmesi ile beklenen zam oranı yüzde 42-43. Bu durumda asgari ücretin 2024'te 17 bin lira olması bekleniyor.

Asgari ücret toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? - Resim : 3

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BİR DEFA MI OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü." dedi.

asgari ücret Asgari Ücret
Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kuru güne nasıl başladı? Gram altın fiyatı ne kadar? 1 Aralık 2023 güncel altın fiyatları Merkez’den TL’yi destekleyecek hamle Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması