Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dış ticaret açığına ilişkin son verileri paylaşarak "2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı. Bu yıl OVP'de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından yaptığı açıklamada "2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı. Bu yıl OVP’de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz" dedi.

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı - Resim : 1

Bakan Şimşek açıklamasında "Cari açığı milli gelire oran olarak yüzde 2,5’in altına çekerek rezerv birikimi sağlayacağız. Büyümedeki dengelenmenin katkısıyla azalan cari açık ve döviz ihtiyacımız ile artan dış kaynak girişi makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor" diye ekledi.

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı - Resim : 2

Son 6 ayın en yüksek seviyesinde Horoz Lojistik'te Üst Yönetimde Yeniden Yapılanma: Büyüme ve Yenilikçi Vizyon Bir sigara grubuna zam! 9 TL birden arttı: En uzun 58 TL, en pahalısı 70 TL oldu Bayram sohbetlerinin en keyifli eşlikçisi, bu bayram da Cafe Crown Türk Kahvesi