Bakan Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

Uluslararası Para Fonu(IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Şimşek, "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz." dedi.

Bakan Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz yıl düzenlemelerin çoğunun vergi artışlarıyla ilgili olduğunu, bu yıl harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edeceklerini ve kesintiye gideceklerini söyledi.
  • Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen "Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek" başlıklı etkinlikte konuştu.

Bakan Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz - Resim : 1

  • Yurt içinde en büyük zorluğun yüksek enflasyon olduğunu bir kez daha ifade eden Şimşek, fiyat istikrarını sağlamanın ve enflasyonu tek haneye indirmenin en büyük öncelikleri olduğunu belirtti.
  • Şimşek, mali disiplinin sağlanmasının da bir diğer önemli hedef olduğunu, dezenflasyon sürecinin kamu maliyesi desteği gerektirdiğini aktardı.

KÜRESEL BORÇLANMADA TÜRKİYE İYİ KONUMDA

  • Küresel borçlanmanın önemli bir sorun olduğuna da dikkati çeken Şimşek, Türkiye'nin bu anlamda daha iyi bir konumda olduğunu ancak yurt içinde fiyat istikrarının bir numaralı zorluk olduğunu kaydetti.

Bakan Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz - Resim : 2

'MALİ DURUŞU SIKILAŞTIRMAK GEREKİYOR'

  • Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan başkanlık seçimlerinin ardından ekonomi politikasında rotanın düzeltilmesine ihtiyaç olduğunu dile getiren Şimşek, yeni ekonomi ekibinin oluşturulması sonrası 3 yıllık kapsamlı bir programın hayata geçirildiğini ifade etti.
  • Şimşek, programın temel dayanaklarından birinin para politikasının normalleşmesi olduğunu kaydederken, para politikasında sadeleşme ve normalleşme sürecinin devam ettiğini aktardı.
  • Programın bir diğer bileşeninin ise kamu maliyesi disiplinin yeniden sağlanması olduğuna işaret eden Şimşek, enflasyonu düşürmek için Merkez Bankası'na daha fazla destek sağlamak amacıyla mali duruşu sıkılaştırmaları gerektiğini dile getirdi.
  • Şimşek, programın bir başka bileşenin de yapısal reformlar olduğunu belirterek, kaynakları daha verimli alanlara yönlendirmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira 19 Nisan 2024? Faiz artışları sona erdi Türk Telekom'dan 2023’te 25,8 milyar TL yatırım Ete yüzde 25 zam