Bakan Şimşek'ten 'yerel yatırımcı' açıklaması: Kelime finans jargonunda yoğun olarak kullanılıyor

ABD'de yatırım görüşmelerine devam eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünkü açıklamasında kullandığı "yerel yatırımcılar" ifadelerinin eleştirilmesi üzerine, kelimenin finans jargonunda yoğun olarak kullanıldığına işaret etti. Kelimenin sosyal medyada ve muhalefetin yansıttığı şekilde bir karşılığı olmadığını kaydeden Şimşek, "Milletimiz benim duruşumu bilir" dedi.

Bakan Şimşek'ten 'yerel yatırımcı' açıklaması: Kelime finans jargonunda yoğun olarak kullanılıyor
  • ABD'de temaslarda bulunmaya devam eden Bakan Mehmet Şimşek, dün kullandığı 'yerel yatırımcılar' ifadelerinin çarptırıldığını ifade ederek sosyal medyada yansıtıldığı gibi bir karşılığı olmadığını ifade etti.

Bakan Şimşek'ten 'yerel yatırımcı' açıklaması: Kelime finans jargonunda yoğun olarak kullanılıyor - Resim : 1

  • Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Bahar Toplantıları ile çeşitli etkinliklere katılmak üzere yaptığı ABD ziyaretindeki temaslarını değerlendirdiği sırada konuya açıklık getiren Bakan Şimşek, tepkilere neden olan açıklamasında “yerel halk” değil, “yerel yatırımcı” ifadesini kullandığını söyledi.

Bakan Şimşek'ten 'yerel yatırımcı' açıklaması: Kelime finans jargonunda yoğun olarak kullanılıyor - Resim : 2

"FİNANS JARGONUNDA YOĞUN OLARAK KULLANILIYOR"

  • ABD’de ‘locals (yerel halk)’ kelimesinin “yerel yatırımcılar” anlamında bir ifade olarak kullanıldığına dikkati çeken Bakan Şimşek kelimenin ayrıca finans jargonunda da yoğun olarak kullanıldığına işaret etti.

Bakan Şimşek'ten 'yerel yatırımcı' açıklaması: Kelime finans jargonunda yoğun olarak kullanılıyor - Resim : 3

“MİLLETİMİZ BENİM DURUŞUMU BİLİR”

Şimşek, “Raporlarda, konuşmalarda, bunun hiçbir şekilde sosyal medyada veya şu anda muhalefetin dile getirdiği anlamda karşılığı yok. Türkiye’de uzun süre bakanlık yaptım. Milletimiz benim duruşumu bilir. Biz vatandaşımıza ve milletimize hizmetkarız. Bizim asla başkalarının iddia ettiği gibi durumumuz söz konusu olmaz” dedi.

"TUHAF VE AKIL DIŞI SÖYLEMLER KABUL EDİLEMEZ"

  • Bakan Mehmet Şimşek iddialar ilk ortaya çıktığı sırada ise şu açıklamada bulunmuştu:

Bakan Şimşek'ten 'yerel yatırımcı' açıklaması: Kelime finans jargonunda yoğun olarak kullanılıyor - Resim : 5

Kaynak: AA

Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira 23 Nisan 2024? Bakan Şimşek ABD'den bildirdi: Yatırımcının ilgisi tek kelimeyle mükemmel 23 Nisan'da metrolar ücretsiz mi? Trafik sigortasında yeni dönem!