Bakan Yumaklı'dan çay fiyatlarına ilişkin açıklama: Tamamen siyasi görüyorum

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya geçtiğimiz gün açıklanan ve üreticinin beklentisini karşılamayan yaş çay alım fiyatı soruldu. Yumaklı, "Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi görüyorum" dedi.

Bakan Yumaklı'dan çay fiyatlarına ilişkin açıklama: Tamamen siyasi görüyorum

Bakan Yumaklı, AK Parti TBMM grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yumaklı, kilogramı 19 lira olarak açıklanan çay alım fiyatı ile ilgili, "Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi görüyorum. Şu an için bizim açıkladığımız fiyat ile ÇAYKUR'un alım fiyatıyla, maliyetlerin arasında anormal bir fark yok. Maliyetlere göre hazırlanmış, açıklanmış, çalışılmış makul bir alım fiyatı var. Her sene olduğu gibi maliyetlere bakılır, onun üzerine makul bir kar koyulur. Ona göre fiyat açıklanır. Geçen yıllara göre hiçbir fark yok; ama hatırlıyorsanız geçen yıllarda da bu beklentiler daha yükseklere çekilmişti" diye konuştu.

2024 YAŞ ÇAY ALIM FİYATI NE KADAR?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 12 Mayıs'ta yaş çay alım fiyatını kilogram başına 17 lira, destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlendiğini açıklamıştı.

Bakanlık, "Böylece 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerimizin eline kilogram başına 19 lira geçecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Fahiş fiyat, servis ve kuver ücretine bir de bu eklendi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira? 15 Mayıs 2024 güncel döviz kuru Maliye düğmeye bastı: 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme! Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira?