Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz enflasyon için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon sorununun devam ettiğini belirterek "Fiyat istikrarında henüz istediğimiz yerde değiliz. 2026'da tek haneli rakamlara yeniden ulaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz enflasyon için tarih verdi
  • Bingöl'ün Solhan ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ülkede enflasyon sorununun devam ettiğini belirterek
    reel ekonomideki sıkıntının çözüldüğünü ama fiyat istikrarında henüz istenilen yerde olmadıklarını ifade etti.

YÜZDE 4,5 BÜYÜME

  • Yılmaz enflasyon sorununu çözme konusunda planların hayata geçirildiğini de belirtti.
  • Dünyadaki ekonomik krizlere, bölgedeki savaşlara, depreme rağmen Türkiye'nin geçen yıl yüzde 4,5 büyüdüğünü, dünyada ise yüzde 3 büyüme gerçekleştiğini Yılmaz, şöyle devam etti:
Daha geçen istihdam rakamları açıklandı. 9,4 işsizlikte bir puan bir önceki yıla göre düşüş oldu. İhracatımız, turizm gelirimiz artıyor. Savunma sanayiinde yeni yeni başarılar ortaya çıkıyor. Bu sene inşallah sadece savunma sanayi ihracatından 7 milyar dolar bekliyoruz.

ENFLASYON İÇİN TARİH VERDİ

  • Yılmaz, vatandaşın sorunu neyse önceliklerinin o olduğunun altını çizerek enflasyonla ilgili açıklamalar yaptı.
  • "Fiyat istikrarında henüz istediğimiz yerde değiliz." diyen Yılmaz, enflasyon konusunda da programların hayata geçirildiğini söyleyerek enflasyonda, bu yılın ortalarından sonra ikinci yarısında belirgin bir şekilde düşüş görüleceğini söyledi.
  • Yılmaz 2026'da ise enflasyonda tek haneli rakamların görüleceğini söyledi.

 

Kredi kartı ekstresine bakan şoke oldu! Elektronik ticarete vergi geliyor: Tarih açıklandı Yemeksepeti’nde Hepsiburada Premium Worldcard Kullananlara Puan Kazanma Fırsatı ebebek’in 31 Aralık 2023 finansalları açıklandı!