Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı! Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı geliyor

Hükümet fahiş kira artışları için daha önce açıkladığı tedbirlerin alt yapısını oluşturmaya başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu kapsamda uygulanacak yasal düzenlemelerden birini bugünkü basın toplantısında açıkladı. "Bu ahlaki de değil, insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız" diyerek fahiş kiralara tepki gösteren Çavuşoğlu, büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı! Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı milletvekilleri ve il başkanları ile birlikte bugün bir basın toplantısı düzenledi.

"MEMURLARA İL E İLÇE BAZINDA KİRA KATKISI VERECEĞİZ"
Kira fiyatlarında yaşanan artışı eleştiren Bakan Çavuşoğlu, "Bu ahlaki de değil, insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız. Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı! Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı geliyor - Resim : 1

Bir yandan da TOKİ konutlarının yükselmeye devam ettiğini aktaran Çavuşoğlu, "TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp arz talep dengesini sağlayacağız" dedi.

Öte yandan hükümet 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’na eklenen geçici 1. madde ile “11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında bir yıldan uzun süreli tüm konut kirası sözleşmelerinde kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25’ini aşamaz” şeklindeki düzenlemenin 1 yıl daha uzatılmasına karar vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı! Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı geliyor - Resim : 2

TUTUKLU YARGILAMA
Hükümetin üzerinde çalıştığı bir başka düzenleme de, “fahiş kira artışına sebebiyet verenler veya kiraları piyasa ortalaması ve koşullarının üzerinde kasten fahiş şekilde artıranlara” yönelik TCK’da düzenleme yapılmasıydı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı! Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı geliyor - Resim : 3

Bu kapsamda, fahiş kira artışı zanlılarına bir yıldan üç yıla kadar hapisle soruşturma ve dava açılabiliyor. İki yıla kadar olan suçlarda tutuklu yargılama yapılamazken, üç yılla haklarında soruşturma açılan fahiş kira artışına sebebiyet verenler mahkemenin takdiri ile tutuklu da yargılanabilecekler.

Kaynak: İHA

Bankalardan flaş kredi ve kredi kartına nakit avans kararı! "Saat kordonu üretiminde Çin’i geride bıraktık artık hedef Avrupa" Merkez Bankası'ndan yıl sonu enflasyon ve dolar açıklaması! Dolar yükseliyor mu? Euro kaç lira oldu?