Emekliler bu kararı bekliyordu: Kritik tarih belli oldu! İki formül masada

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama dönemine başladı. Birçok vatandaş, emekli aylık zamlarına ilişkin kararı merakla bekliyor. Çalışmalar hız kazandı. Aylıklara gelecek olan zamlar üzerinde iki ihtimal üzerinde konuşuluyor.

Emekliler bu kararı bekliyordu: Kritik tarih belli oldu! İki formül masada

TBMM'nin yeni yasama dönemine başlamasıyla birlikte milyonlarca vatandaşın gözü emekli aylıklarına gelecek zam oranına çevrildi. Bu konuda Meclis'in önünde iki formül var.

Emekliler bu kararı bekliyordu: Kritik tarih belli oldu! İki formül masada - Resim : 1

Sabah’ın yayınladığı habere göre, emekli zammı düzenlemeleri öncelikli gündem konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni emekli zammı düzenlemesi için harekete geçti.

Emekliler bu kararı bekliyordu: Kritik tarih belli oldu! İki formül masada - Resim : 2

Meclis’in yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte emekli zamlarına ilişkin yürütülen çalışmalar hız kazandı. En düşük emekli maaşının bütçe çalışmalarının meyvelerini vermesiyle en geç Kasım ayında yeniden belirlenmesi bekleniyor. Emekli taban aylığının ara zam ile artmasıyla beraber Hazine desteği de yükselmiş olacak.

Emekliler bu kararı bekliyordu: Kritik tarih belli oldu! İki formül masada - Resim : 3

MASADA İKİ FORMÜL VAR

Emekliye verilmesi planlanan ek zam kapsamında iki farklı formül bulunuyor.

Emekliler bu kararı bekliyordu: Kritik tarih belli oldu! İki formül masada - Resim : 4

İlk formüle göre yeni ekonomi adımının iyi gitmesi sonucunda ek zam verilecek. Bu noktada en düşük emekli maaşında taban aylıkların 10 bin TL olarak revize edilmesi en güçlü formül olarak dikkat çekiyor.

Emekliler bu kararı bekliyordu: Kritik tarih belli oldu! İki formül masada - Resim : 5

İkinci formül kapsamında ise seyyanen zam söz konusu. Bu noktada da tüm emeklilerin maaşlarına 2 bin ila 3 bin lira arasında zam verilmesi formülü bulunuyor.

Emekliler bu kararı bekliyordu: Kritik tarih belli oldu! İki formül masada - Resim : 6

Emeklilik Zam Recep Tayyip Erdoğan
Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Devam edeceğiz Yerel zincir marketlerden indirim kampanyasına yeşil ışık Türkiye dijital dönüşümde de küresel bir oyuncu olacak Brent petrolün varil fiyatı 84,15 dolardan işlem görüyor