Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2024 Eylül Fed faiz kararı beklentisi ne yönde?

Fed faiz kararı bugün açıklanacak. Piyasalarda altın, dolar, kripto para yatırımcıları ABD Merkez Bankası Fed'in yılın ilk faiz kararını açıklamasını bekliyor. Fed, aralık ayında faizi sabit bırakmıştı. Uzmanlar, Fed faiz kararı beklentilerini ve Fed'in faiz indirimine dair tahminlerini açıkladı. Peki, Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Fed faiz indirimini ne zaman yapacak?

Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2024 Eylül Fed faiz kararı beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası faiz toplantısında. Yılın ilk Fed faiz kararı bugün açıklanacak. Son üç toplantıda faizi sabit bırakan Fed'in ne zaman indirime gideceği de merak konusu. Altın, dolar, kripto para yatırımcıları, bugün açıklanacak Fed faiz kararı ne olacak merakla bekliyor. Peki, Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? İşte Fed faiz kararı tahminleri...

Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2024 Eylül Fed faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 1

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı toplantısı 31 Ocak 2024 tarihinde yapılacak ve bu akşam saat 22.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2024 Eylül Fed faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 2

FED FAİZ İNDİRİMİNE GİDECEK Mİ, NE ZAMAN?

Uzmanlar bu akşam açıklanacak 2024 Ocak ayı Fed faiz kararı beklentilerini açıkladı. 

Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey AA muhabirine yaptığı değerlendirmede Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) beklemede kalacağını, verilere bağlılığını ve dikkatli ilerleme niyetini tekrarlayacağını belirtti.

''Odak noktası Powell'ın basın toplantısında piyasanın erken faiz indirimi beklentilerine karşı tekrar ne kadar direneceği olacak.'' değerlendirmesinde bulunan Marey, ilk faiz indiriminin haziran ayında gerçekleşebileceğini ifade etti.

Marey, haziran ayından sonra Fed'in her çeyrekte 25 baz puanlık bir indirime devam edebileceğini aktardı.

Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2024 Eylül Fed faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 3

ART ARDA 3 TOPLANTIDA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEDİ

ABD'de yüksek enflasyon karşısında geçen yıl varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022'den bu yana toplam 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmıştı.

Bankanın politika faizi, söz konusu artışlarla 2001'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkmıştı.

Son kararıyla Fed, politika faizini art arda 3 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bıraktı.

Lüks araç usulsüzlüğe geçti yok Çeyrek altın kaç lira oldu? Bugün gram altın ne kadar? İşte 31 Ocak 2024 güncel altın fiyatları Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi uzatıldı Cevdet Yılmaz'dan yapısal reform mesajı