Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Kasım 2023 Fed faiz kararı ne olacak, piyasaların beklentisi ne yönde?

Gözler bugün Fed faiz kararında. Yatırımcılar, küresel piyasalar ABD Merkez Bankasının FOMC toplantısına odaklandı. Dolar, altın, kripto para yatırımcıları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın vereceği mesajı bekliyor. Uzmanlar, Fed faiz kararı ne olacak, faiz artıracak mı beklentilerini açıkladı. Peki, Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Kasım 2023 Fed faiz kararı ne olacak, piyasaların beklentisi ne yönde?

Piyasalar, bugün açıklanacak Kasım 2023 Fed faiz kararını merakla bekliyor. Faiz kararı açıklandıktan sonra Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları da ayrı bir önem taşıyor. ABD Merkez Bankası Fed, enflasyonla mücadele etmek için faizi yüksek oranda tutmaya devam ediyor. Peki, uzmanlarında Fed faiz kararı beklentisi ne yönde? Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Kasım 2023 Fed faiz kararı ne olacak, piyasaların beklentisi ne yönde? - Resim : 1

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerikan Merkez Bankası (Fed), 2023 yılı kasım ayı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısını 31 Ekim - 1 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirecek ve 1 Kasım 2023 tarihinde Kasım ayına ilişkin faiz kararını açıklayacak.

Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Kasım 2023 Fed faiz kararı ne olacak, piyasaların beklentisi ne yönde? - Resim : 2

FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Piyasalar kasım ayı toplantısında Fed’in faizleri sabit bırakmasını bekliyor. Bu fiyatlamanın ana nedenlerinden biri Başkan Powell’ın uzun vadeli tahvillerdeki artışın faiz artışlarına olan gerekliliği azalttığına yönelik açıklaması oldu.

Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Kasım 2023 Fed faiz kararı ne olacak, piyasaların beklentisi ne yönde? - Resim : 3

Piyasalar, Fed kasım ayında faiz artışını bu sebeple pas geçse dahi, gerekli görülmesi halinde aralık ayındaki toplantıda faiz artışına devam edilebileceğini düşünüyor. Piyasalar bu haftaki FOMC toplantısında faiz artışı gerçekleşmeme ihtimalini yüzde 98 olarak fiyatlıyor.

 

FED Dolar Altın Kripto Para
Kasım ayı doğal gaz tarifesi açıklandı! BOTAŞ'tan açıklama: Avrupa'nın en düşük fiyatı Karar Resmi Gazete'de! TCMB iskonto ve avans faiz oranlarını yükseltti Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi ve burslara gelecek zam oranını açıkladı.