Gram altının yeni rekorunu İslam Memiş'e sorduk! "Fiyatlar kuyumcularda böyle değil" dedi ve uyardı: Son alım fırsatı, ondan sonra altın diye bir şey yok

FED'in faiz kararının peşinden altın piyasası tekrar hareketlendi. Yurt içinde gram altının fiyatı takip edilirken altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Biz ekranlarda 1234 TL olarak görsek de kuyumcularda, bankadan alımlarda fiyat farkı görüldü. İslam Memiş'e "Ne zaman altın almalı?" diye sorduk... Tarih verip "Son alım fırsatı, ondan sonra altın diye bir şey yok" sözleriyle uyardı. İşte ayrıntılar...

Gram altının yeni rekorunu İslam Memiş'e sorduk! "Fiyatlar kuyumcularda böyle değil" dedi ve uyardı: Son alım fırsatı, ondan sonra altın diye bir şey yok

FED'in faiz kararının peşinden altın piyasasında tekrar çarpıcı bir hareketlilik yaşandı. Yurt içinde gram altın fiyatı merakla izlenirken altından yeniden rekor geldi.

Gram altın bütün zamanların zirvesine gelerek ekranlarda en yüksek 1234 TL'yi gördü. İslam Memiş, bu rakamların ekranlarda böyle olduğunun altını çizerek, "Serbest piyasalarda ekranlarda 1264-1265 TL olarak görüldü. Ekranlarda gördüğünüz rakamların bankalarda veya serbest piyasalarda geçerliliği yok. Vatandaş kuyumcuya gittiği zaman, banka uygulamasından aldığı zaman 1265 TL'den satın alıyor." dedi.

Peki, altın nereye kadar yükselecek? Altında alım fırsatı olacak mı? İslam Memiş tarih verip "Son alım fırsatı, ondan sonra altın diye bir şey yok" sözleriyle altın yatırımcılarını uyardı.

İslam Memiş, FED'in faiz kararından önceki açıklamasında yaz aylarındaki yol haritasında bir farklılık olmadığını ifade ederek gram altın için "Önce 1450 TL seviyesi, devamında 1550 TL seviyesi" ifadelerini kullanmıştı.

Altın fiyatları çıkacak mı? Gram altın kaç TL oldu? Altın yatırımcılarının merak ettiği sorular yanıt buluyor. İşte gram altının son durumu ve İslam Memiş'in yorumu....

ALTINDA SON DURUM
Son olarak FED politika faizini beklenen gibi 25 baz puan yükselterek 16 senenin en yüksek düzeyi olan % 4,75-5 aralığına çıkarmıştı. Öte yandan FED karar metninde 2023 için bir faiz artırımı daha olacağının altı çizilmişti. FED kararı ve açıklamalarıyla beraber altın piyasası uçuşa geçti.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR
Öte yandan gram altındaki yukarı yönlü hareket yurt içinde yatırımcıların merak ettiğini bir nokta.

"ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI OLUR MU?"
İslam Memiş "Gelecek ayın başında, kısa vadede altın alım fırsatı olur mu?" sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi:

"Kısa vadede mutlaka teknik olarak düzeltme olabilir. Kısa vadede destek seviyesine çekilecek. 1200 TL seviyesine çekilebilir. Oralar alım fırsatı. Ondan sonra altın diye bir şey yok. Haziran'dan sonra 1450-1550 TL seviyeleri yaz ayları boyunca görülecek."

Kaynak: haberet.com

Altın
"11 ilde depremzede işletmelere 1.5 milyon TL’ye kadar faizsiz kredi sağlayacağız." Borsa İstanbul güne yükselişle başladı Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu! AVM'lere ilgi azaldı!