Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten büyüme açıklaması! Dezenflasyon programının olumlu etkilerini gördük

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 3. çeyrekteki 5,9'luk büyümesini değerlendirdi. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, "Yatırımcı güveni arttı, risk primi düştü, uluslararası sermaye girişi başladı, rezervler güçlendi, kur oynaklığı azaldı." ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten büyüme açıklaması! Dezenflasyon programının olumlu etkilerini gördük
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomideki büyümesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten büyüme açıklaması! Dezenflasyon programının olumlu etkilerini gördük - Resim : 1

  • Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye ekonomisi 3. çeyrek büyüme verisinin açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 5,9'la beklentilerin üzerinde büyüdü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten büyüme açıklaması! Dezenflasyon programının olumlu etkilerini gördük - Resim : 2

Bakan Şimşek şunları söyledi;

  • Dezenflasyon programının olumlu etkilerini gördük. Yatırımcı güveni arttı, risk primi düştü, uluslararası sermaye girişi başladı, rezervler güçlendi, kur oynaklığı azaldı.
  • Politikalarımıza enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş, makrofinansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz. Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten büyüme açıklaması! Dezenflasyon programının olumlu etkilerini gördük - Resim : 3

"İŞSİZLİKTE DÜŞÜŞ DEVAM ETTİ"

  • Şimşek, büyümede dengelenme, dışa bağımlılığın azaltılması ve cari açığın kalıcı düşürülmesi için yüksek teknolojik ürünlerin üretimine yönelik yatırımları, ihracatçıların finansmana erişimini ve hizmet ihracatını güçlü şekilde desteklediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Bu kapsamda, 300 milyar lira hacminde Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'nı hayata geçirdik. Eximbank'ın sermayesini artırdık ve günlük reeskont kredi limitini 10 katına çıkararak 3 milyar liraya yükselttik. Son olarak, hizmet ihracatından elde edilen gelirlere sağlanan kazanç istisnasını artıran düzenleme yüce Meclisimizde görüşülüyor. İş gücü piyasalarında olumlu görünüm devam ediyor. Üçüncü çeyrekte de istihdam artışı ve işsizlik oranındaki düşüş devam etmiştir. Eylül ayında mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı yüzde 9,1 ile 2013 yılı Aralık ayından sonraki en düşük seviyesine geriledi. Uyguladığımız öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımıza, enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş ve makrofinansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz. Böylece sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz."
Ek MTV ödemesi için son tarih bugün Motorine zam! Türkiye ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kuru güne nasıl başladı?