Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten 'kur' açıklaması: Açık veya örtülü hedefimiz yok

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, programlarının temel hedefinin dezenflasyon olduğunun altını çizerek kur hedeflerinin olmadığını belirtti. Şimşek, başarılı dezenflasyon programlarında kurun reel olarak değerlendiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten 'kur' açıklaması: Açık veya örtülü hedefimiz yok
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda ekonomik göstergelere ilişkin yorum yaptı.
  • "Programımızın ana hedefi dezenflasyondur" ifadelerini kullanan Şimşek, açık veya örtülü bir kur hedefi olmadığını söyledi.
  • Şimşek, ülke tecrübelerinin başarılı dezenflasyon programlarında kurun reel olarak değerlendiğini gösterdiğini belirterek "Kural bazlı ve öngörülebilir politikalarımız başarıya ulaştıkça güven daha da artıyor, portföy tercihleri TL’ye yöneliyor ve ülkemize kaynak girişi hızlanıyor" diye yazdı.

“MÜDAHALE ETMESEYDİK VATANDAŞIMIZ 40 MİLYAR DOLAR ALTIN İTHAL EDECEKTİ”

  • Şimşek, şu ifadeleri kullandı:
"TL varlıklara yabancı ilgisi artarken, bankalarımız ve reel sektörümüz yurtdışından uzun vadeli ve daha uygun koşullu kaynak sağlıyor. Çok taraflı bankalardan dış finansman imkânlarımız da artıyor. Bu kaynaklar sadece kısa vadeli finansal yatırıma değil üretim ve ihracata da yöneliyor. Programımızın olumlu sonuçları görülmeye devam ettikçe uluslararası sermaye girişinin vadesi daha da uzayacaktır. Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin portföy tercihleri ve artan dış kaynak girişi rezervlerimizin güçlenmesine önemli katkı sağlıyor. Program hedeflerimiz doğrultusunda makro finansal istikrarı koruyacak ve güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz."
"Yastık altı tasarrufları ekonomiye kazandıramadık" Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: Günlük ihracat limiti yükseldi Kartla yapılan ödeme geçen yıla kıyasla 2 katına yükseldi AK Parti'yi karıştıran emekli zammı talepleri