Mehmet Şimşek haftaya bankacılarla buluşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalar ile gelecek hafta perşembe bir araya gelecek. Görüşmede, sektör değerlendirmesinin ve güncel konular görüşülecek.

Mehmet Şimşek haftaya bankacılarla buluşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalar ile gelecek hafta perşembe günü bir araya gelmesi bekleniyor.

Yetkili bankacıların verdiği bilgiye göre, üst düzey bir bankacı, "Bu doğal olarak yapılması gereken bir toplantı" dedi.

Kaynaklar, yeni bakan ile sektör değerlendirmesinin ve güncel konuların görüşülmesinin beklendiğini ifade etti.

Bankacılık sektörü son 1.5-2 yıldır alışılagelmişin dışında uygulanan ekonomi modeli ile çok sayıda düzenlemeye maruz kalırken, sektör temsilcileri de ara ara bu uygulamaların kaldırılması şikayetlerini dile getirmişti.

Şimşek'in atanmasından sonra mevcut politikalardan ortodoks politikalara geçiş beklentisi piyasalarda artarken Şimşek, atanmasının hemen ardından "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır" açıklamasını yapmıştı.

Şimşek, dünkü Twitter paylaşımında da "Öngörülebilirliği artıracak kurallar temelinde politika yapıcılığına bağlılığımızı teyit ediyoruz" dedi.

Çaykur çaya yüzde 43 zam yaptı Merkez Bankası toplam rezervlerinde artış 'Gerçek kira' kaleminde ciddi artış! Tarihi rekor kıran dolar, euro güne nasıl başladı?