Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 memur emekli zam farkı ödeme tarihi nedir?

Memur emeklileri, maaş farklarının yatmasını bekliyor. Aralık ayı enflasyonu ile memur ve memur emeklisine yüzde 49.25 zam yapılması kesinleşti. Peki, memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte 2024 Ocak zammı ile memur emeklisi maaşı zam farkının hesaplara yatacağı tarih...

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 memur emekli zam farkı ödeme tarihi nedir?

Aralık ayı enflasyon verileri sonrasında memur ve memur emeklileri, 2024 yılı ilk altı ayı için yüzde 49,25 zam alacağı belli oldu. Zam oranının belli olması sonrasında zamlı maaşlar ne zaman alınacak, zam farkları ne zaman yatacak merak ediliyordu. Peki, memur emekli maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak?

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 memur emekli zam farkı ödeme tarihi nedir? - Resim : 1

2024 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Ocak ayı maaş zamları belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 37.57, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 49.25 oranında zam yapılacak.

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 memur emekli zam farkı ödeme tarihi nedir? - Resim : 2

MEMUR EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15'inden itibaren işlemeye başlıyor. 15 Ocak-15 Şubat arasında yeni maaşlar işlediği için Ocak ayının 14 gününe ilişkin maaş farkı ödemesi yapılması gerekiyor.

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 memur emekli zam farkı ödeme tarihi nedir? - Resim : 3

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ödemesi maaş ödeme tarihi olan 15 Ocak'ta gerçekleşebilir. Maaş ödeme tarihinde olmazsa ilerleyen bir tarihte enflasyon farkı ödemelerinin yapılması bekleniyor.

Memur emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 memur emekli zam farkı ödeme tarihi nedir? - Resim : 4

Memur ve memur emeklisi maaş farkları her yıl Ocak ve Temmuz ayında maaş alınan banka aracılığyla, PTT şubelerinden veya ATM’ler üzerinden çekiliyor.

Akaryakıt fiyatlarında bir zam daha! Tabelalar güncellendi Ankara'da taksi ücretlerine zam Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? ASELSAN ve TCDD arasında 1,7 milyar TL'lik sözleşme