Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Uzmanların MB faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak. Ekim 2023 faiz kararı ne olacak piyasalar ve yatırımcıların gözleri Merkez Bankası PPK toplantısında. Merkez Bankası, geçen ay 500 baz puan artımı ile politika faizini yüzde 30'a çıkarmıştı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Uzmanların, 2023 Ekim ayı faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Uzmanların MB faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası, her ayın sonunda faiz kararını yaptığı Para Politikaları Kurulu toplantısı sonrasında açıklıyor. Dolar, euro, altın, kripto para yatırımcıları, bugün açıklanacak Merkez Bankası faiz kararını merakla bekliyor. Peki, bu ay Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Uzmanların MB faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Uzmanların MB faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 1

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Ekim ayı toplantısı 26 Ekim 2023 tarihinde yapılacak. Toplantı sonrasında MB bankası ekim ayı faiz kararını saat 14:00'dan sonra açıklaması bekleniyor.

Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Uzmanların MB faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 2

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 35,00'e çekileceğini tahmin ediyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40 oldu.

Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Uzmanların MB faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 3

 

Yaklaşan PPK toplantısı öncesinde yabancı bankalar da faiz tahminlerini birbiri ardına açıklamaya başladı. Buna göre perşembe günü açıklanacak TCMB politika faizi kararında HSBC 250 baz puan, Morgan Stanley ve Deutsche Bank ise 500'er baz puanlık faiz artırımı beklediğini duyurdu.

Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB'nin politika faizini 300 baz puan artırarak yüzde 33'e çıkarabileceğini belirtti.

Medley Advisors Piyasa Araştırma Başkanı Nick Stadtmiller de TCMB'nin politika faizini 500 baz puan artırabileceğini kaydetti.

Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Uzmanların MB faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 4

Geçen ay gerçekleştirilen toplantıda faiz 500 baz puan artırılarak yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltilmişti. Böylece TCMB, son dört toplantıda toplamda 2 bin 150 baz puanlık faiz artırmış oldu.

 

Merkez Bankası Faiz Dolar Euro Altın Kripto Para
TPAO'dan yeni hamle! Marmara Denizi'nde petrol aranacak Emekliye 5 bin TL ikramiye Meclis'ten geçti Mehmet Şimşek'ten Körfez paylaşımı Bakan Yumaklı duyurdu: Hesaplara yatırıldı