Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? Beklentiler ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı bu hafta açıklanacak. Dolar, euro, kripto para, borsa ve altın yatırımcıları mart ayı Merkez Bankası PPK toplantısını MB faiz kararı açıklamasını bekliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası Mart 2024 faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? Beklentiler ne yönde?

Piyasalar, bu hafta açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına odaklandı. Yatırımcılar, Merkez Bankası mart faiz kararı ne olacak çok merak ediyor. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 45'te sabit tutulmuştu. Peki, 2024 Mart Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? İşte uzmanların faiz kararı beklentisi...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? Beklentiler ne yönde? - Resim : 1

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Merkez Bankası, üçüncü PPK toplantısını 21 Mart 2024 tarihinde yapacak. Toplantının hemen ardından, PPK kararı, kısa gerekçesi ile birlikte Merkez Bankası web sitesinde yayımlanacak.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? Beklentiler ne yönde? - Resim : 2

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

 

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faizini sabit bırakmasını bekliyor.

AA Finans'ın TCMB'nin 21 Mart Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 45'te sabit bırakılması yönünde oldu.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 45 ile yüzde 47,50 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? Beklentiler ne yönde? - Resim : 3

YIL SONUNA YÖNELİK FAİZ, DOLAR VE ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nde, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış beklentisi yüzde 42,96, gelecek 12 ay sonundaki TÜFE beklentisi ise yüzde 37,78 olarak belirlenmişti.

Ankette yıl sonu dolar/TL tahmini 40,02 olarak belirlenirken, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 39,46 TL iken, bu anket döneminde 40,64TL olarak gerçekleşmişti.

TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de son ankette yüzde 45 seviyesine çıkmıştı.

 

Susam ihracatında rekor artış Türkiye'nin 1 yıl içinde ödemesi gereken dış borç azaldı Ocak ayı konut fiyat endeksi belli oldu Faiz haftasına dolar, euro nasıl başladı? Dolar/TL son durum nedir?