Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Nisan 2024 faiz kararı beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak. Piyasaların ve yatırımcıların gözleri açıklanacak Nisan 2024 faiz kararında. Geçen ay Merkez Bankası, politika faizinin yüzde 50'ye çıkarma kararı almıştı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı saat açıklanacak? Uzmanların faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Nisan 2024 faiz kararı beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler bugün açıklanacak Merkez Bankası faiz kararında. Geçen ay da faiz artırımına giden Merkez Bankası'nın nisan ayında nasıl bir karar alacağı merak konusu. Dolar, euro, altın, kripto para yatırımcıları Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak merak ediyor. Peki, uzmanların faiz kararı beklentisi ne yönde? İşte detaylar... 

Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Nisan 2024 faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 1

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SAAT KAÇTA?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı tarihi belli oldu. Takvime göre Merkez Bankası nisan ayı faiz kararı 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak.

Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Nisan 2024 faiz kararı beklentisi ne yönde? - Resim : 2

NİSAN 2024 FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın TCMB'nin 25 Nisan Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 50 ile yüzde 55 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

 

Bir kez daha Avrupa'nın en yoğunu oldu TEB, tam 10 yıldır girişimcilik ekosistemini güçlendiriyor Akbank, 3. Kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye'nin En İyi Bankası” Seçildi VakıfBank 70. yılını “yetmez” mesajıyla kutluyor