Milyonlarca asgari ücretli ve EYT'li müjde bekliyor! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den çok konuşulacak sözler

Türkiye'de milyonlarca asgari ücretli 2023 yılı asgari ücret miktarının açıklanmasını milyonlarca EYT'li de mağduriyetlerinin giderileceği yasanın çıkmasını dört gözle bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ise bugün söylediği sözler tepki çekti. Asgari ücret için "Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" diyen Bakan, EYT sorusuna yanıt vermedi.

2023 yılı asgari ücreti ve EYT'lilerin durumu yılın son günlerinde vatandaşın merak ettiği konuların başında geliyor. 

Asgari ücret toplantısının ilki geçtiğimiz hafta yapılırken milyonlarca asgari ücretli enflasyona karşı ezilmeyecekleri bir zam oranıyla 2023 yılına girmek istiyor. 

NUREDDİN NEBATİ: DAR GELİRLİYE, FAKİR FUKARAYA VERMEK BEREKET GETİRİR
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün yaptığı iki açıklamayla asgari ücretliler ve EYT'lilerin tepkisine neden oldu. Bakan Nebati ekonomim.com'dan Vahap Munyar'a yaptığı açıklamada asgari ücretliler için "Asgari ücret artışı temmuz ayı ile birlikte yüzde 95’i buldu. Bu yılı yüzde 65 enflasyonla geride bırakacağız. Dolayısıyla asgari ücret artışı enflasyona 30 puan fark atmış olacak. Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir. Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım da atılmasa iyi olur." 

EYT SORUSUNA YANIT VERMEDİ
Bakan Nebati, bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüleceği TBMM Genel Kurulu'na girerken bir gazetecinin "EYT'teyle ilgili olarak Hazine'ye takıldı diye bir şey var ama?" sorusuna "EYT? EYT ne?" diyerek yanıt verdi. 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ
Nebati'nin bu sözleri sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisini çekti. 

ASGARİ ÜCRET'TE TÜRK-İŞ 7 BİN 785 TL İLE MASAYA OTURDU
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesinde TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, kasım ayı itibarıyla açıklık sınırının 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının ise 25 bin TL’yi aştığını belirterek masaya en az 7 bin 785 TL ile oturduklarını açıkladı. 

EYT'DE YAŞ SINIRI 46-48 OLACAK MI?
EYT'de ise yapılan düzenlemede kadınlarda 48 erkeklerde 50 yaş sınırı konuşuluyor. Ancak kulislerde bu sınırın kadınlarda 46 erkeklerde ise 48 olabileceği belirtiliyor. Milyonlarca emekli bu konuda yapılacak açıklamaya kilitlenmiş durumda. 

Nureddin Nebati asgari ücret EYT
''Düşük faiz politikamızın enflasyondaki etkisini...'' İşsizlik verileri açıklandı İşte ehliyet almanın yeni maliyeti İşte merak edilen sorunun cevabı