Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Ek MTV'de kritik gün! İptali sağlanacak mı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin açtığı yaraları sarmak için getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne CHP itiraz etmiş, kararın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Kritik karar için gözler bugün Anayasa Mahkemesi'nin alacağı kararda! Ek MTV iptal edilecek mi? İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Ek MTV'de kritik gün! İptali sağlanacak mı?

Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmak üzere finansman ihtiyacını karşılamak için getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne CHP itiraz etmişti. Kararın iptali için başvurulan Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini bugün esastan görüşecek.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Ek MTV'de kritik gün! İptali sağlanacak mı? - Resim : 1

Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu, bugün esastan görüşerek karara bağlayacak.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Ek MTV'de kritik gün! İptali sağlanacak mı? - Resim : 2

Yüksek Mahkeme, düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvurunun ilk incelemesini yaparak, dosyayı esastan görüşmeye karar vermişti.

KARAR BEKLENİYOR

Başvuru, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca bugün esastan görüşülerek karara bağlanacak.
7456 sayılı 6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istenmişti.

Anayasa Mahkemesi, 26 Temmuz 2023'teki gündem toplantısında, başvurunun ilk incelemesini yapmış, yürürlüğü durdurma talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına hükmetmişti.

deprem Kahramanmaraş
İkinci el otomobil piyasasında dikkat çeken düşüş! Bakan Şimşek: Doğru yoldayız, güven geri geldi Yerli teknoloji helikopterleri milli gemilere indirecek Yeni evlenecek çiftlere müjde! Faizsiz kredinin detayları belli oldu