Peş peşe indirimin ardından LPG'ye 81 kuruşluk zam

Akaryakıt fiyatlarında art arda yaşanan indirimlerin ardından bir zam gelişmesi gün yüzüne çıktı. Buna göre LPG'de gece yarısı itibariyle itibaren 81 kuruşluk fiyat artışı tahmin ediliyor. Benzin ile motorin satışları da aynı fiyatlarından devam edecek.

Peş peşe indirimin ardından LPG'ye 81 kuruşluk zam
  • Uluslararası petrol fiyatları ile döviz kurundaki oynaklık, akaryakıt fiyatlarında değişikliğe yol açıyor.
  • En son benzin ve motorine yansıyan indirimlerin ardından bir zam öngörülüyor.
  • LPG'ye 5 Mart Salı gününden geçerli olacak 81 kuruşluk bir zam yapılacak.

 

Peş peşe indirimin ardından LPG'ye 81 kuruşluk zam - Resim : 1

81 KURUŞ İNDİRİM

  • Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre LPG'de yaşanacak 81 kuruşluk zammın ardından İstanbul'da otogaz pompa fiyatları İstanbul'da 21,76 TL'ye kadar çıkacak.

Peş peşe indirimin ardından LPG'ye 81 kuruşluk zam - Resim : 2

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI NE KADAR?

  • Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da benzinin litresi ortalama 40,46 TL'den, motorinin litre fiyatı 40,66 TL'den LPG ise 20.95 TL'den satılıyor.

Peş peşe indirimin ardından LPG'ye 81 kuruşluk zam - Resim : 3

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

  • Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Peş peşe indirimin ardından LPG'ye 81 kuruşluk zam - Resim : 4

  • Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.
Mart ayı kira artış oranı ne kadar? Martta kiraya ne kadar zam yapılacak? Güncel döviz kuru: Haftanın ilk gününde dolar/TL, euro/TL son durum nedir? Gram altında yükseliş sürüyor: Bugün gram altın ne kadar oldu? ABD merkezli ev eşyası mağazası iflas etti