SON DAKİKA! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira zammı açıklaması! Yüzde 25'i geçemez

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira zamlarındaki yüzde 25'lik sınırlama hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Sözleşme olduğu için zam yüzde 25'i geçemez" dedi. Kira uyuşmazlıkları için arabuluculuk uygulamasının da 1 Eylül'den itibaren başlayacağı belirtildi.

SON DAKİKA! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira zammı açıklaması! Yüzde 25'i geçemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira zam oranıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zam konusunda yüzde 25 sınırı var." dedi.

Sınırların aşılamayacağını da dile getiren Bakan Tunç, "Sözleşme olduğu için yüzde 25’i geçemez. Hukuki bir ihtilaf olur o zaman. Diyelim yüzde 26 yapmak istedi. Kiracı imzalamaz ama. Ev sahibi tahliyeye başvurursa onun da gerekçeleri var. Yüzde 25’lik artışı ödemiyorsa o konuda sıkıntı yok. İhtiyaç nedeniyle tahliye zaten yasada var. Bunu önleyemezsin. Çocuğunun ihtiyacı dolayısıyla olur" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Kira anlaşmazlıkları ile ilgili davaların sorulması üzerine Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

"Artmış olabilir. Arttırmadıysa kirayı tahliye yoluna başvurmuştur. Bu kiracıyı koruyan bir şey. Tahliye davası da 1 yılda bitmiyor. Arabuluculuk da 1 Eylül'de başlıyor."

Bakan Tunç site aidatıyla ilgili bir çalışmanın henüz mevcut olmadığını söyledi.

Zam
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü açıkladı! İkinci sürgün çay alımları başladı Benzine gelen zammın ardından LPG'ye indirim bekleniyor Borsa İstanbul tüm zamanların rekorunu kırdı! Dolar/TL yükselişine devam edecek mi?