Son dakika! Bakan Şimşek'ten kira geliri uyarısı: Son gün 5 Nisan

Son dakika ekonomi haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira kazancı sağlayıp beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye ilişkin çalışmalarını titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Bakan Şimşek, "2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıtdışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz." dedi.

Son dakika! Bakan Şimşek'ten kira geliri uyarısı: Son gün 5 Nisan
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyannameleri meselesinde denetim planına aldıkları 1,2 milyon gayrimenkulden hemen hemen 420 bininde yerinde tespitte bulunduklarını ifade ederek, "2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz." diye konuştu.

Son dakika! Bakan Şimşek'ten kira geliri uyarısı: Son gün 5 Nisan - Resim : 1

  • Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından, kira beyannamelerine ilişkin bilgi verdi.

Son dakika! Bakan Şimşek'ten kira geliri uyarısı: Son gün 5 Nisan - Resim : 2

  • Gelir İdaresi Başkanlığının, idari kayıtları (tapu, MERNİS gibi) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

Son dakika! Bakan Şimşek'ten kira geliri uyarısı: Son gün 5 Nisan - Resim : 3

"21 BİN TL ÜZERİNDE..."

  • "Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz."

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin halka arzına 4,11 kat talep geldi Yurt dışından telefon alanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi: Süre 180 güne çıkarıldı Fast para transferi limiti 100 bin liraya yükseltildi Bugün dolar $ ne kadar, euro € kaç lira?