Son dakika! Cevdet Yılmaz'dan müjde! İlk ev alımında kredi kolaylığı, evlilik kredisi için düğmeye basıldı

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk." açıklamasında bulundu. Yılmaz, gençlere verilecek evlilik kredisi için 150 bin TL iki yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içerdiğini belirterek, "İleride fonlar arttıkça imkanlar arttıkça başka destekler söz konusu olacak" dedi.

Son dakika! Cevdet Yılmaz'dan müjde! İlk ev alımında kredi kolaylığı, evlilik kredisi için düğmeye basıldı
  • Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.
  • Aile ve Gençlik Fonu'nun önce pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacağını ifade eden Yılmaz, uygulamanın daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaşacağını söyledi.
  • Yılmaz, "Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin TL iki yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar arttıkça imkanlar arttıkça başka desteklerle tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek." dedi.

Son dakika! Cevdet Yılmaz'dan müjde! İlk ev alımında kredi kolaylığı, evlilik kredisi için düğmeye basıldı - Resim : 1

"İLK EV ALIMINDA KREDİ ERİŞİMİNİ SAĞLIYORUZ"

  • İlk ev alacaklara kredi konusuna da değinen Yılmaz, BDDK ve Merkez Bankası'nın ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdığını hatırlatarak, "İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor" diye konuştu.

Son dakika! Cevdet Yılmaz'dan müjde! İlk ev alımında kredi kolaylığı, evlilik kredisi için düğmeye basıldı - Resim : 2

"KONUT ARZINI VE KONUT TALEBİNİ DENGELİ BİR ŞEKİLDE YÖNETMEMİZ GEREKİYOR"

  • Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzı ve talebi şeklinde düşünmek gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Cevdet Yılmaz'dan müjde! İlk ev alımında kredi kolaylığı, evlilik kredisi için düğmeye basıldı - Resim : 3

"FONLAR ARTTIKÇA YENİ DESTEKLER SÖZ KONUSU OLACAK"

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Aile ve gençlik fonunun pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacağını ardından tüm Türkiye'ye yayılacağını söyledi. Yılmaz, gençlere verilecek evlilik kredisi için 150 bin TL iki yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içerdiğini belirterek, "İleride fonlar arttıkça imkanlar arttıkça başka destekler söz konusu olacak" dedi.

Son dakika! Cevdet Yılmaz'dan müjde! İlk ev alımında kredi kolaylığı, evlilik kredisi için düğmeye basıldı - Resim : 4

EVLİLİK KREDİSİ İÇİN DÜĞMEYE BASILIYOR

  • Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz şunları söyledi:
  • Önce pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacak. Sonra tüm Türkiye yaygınlaşacak. Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin TL iki yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar arttıkça imkanlar arttıkça başka desteklerle tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek.
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bursları artıyor Döviz kuru güne nasıl başladı? 21 Kasım 2023 güncel döviz kuru Altın fiyatları son durum: 21 Kasım 2023 gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira? Ücretsiz doğal gaz desteği uzatıldı