Son dakika emekli zammı belli oldu mu? İşte 2023 emekli maaşı zammı

Emekli maaşı zammı ne kadar olacak merak ediliyordu. Binlerce vatandaş tarafından günlerdir takip edilen konu, dün son dakika olarak duyuruldu. İşte 2023 emekli zammı miktarı...

Son dakika emekli zammı belli oldu mu? İşte 2023 emekli maaşı zammı

Emekli vatandaşların merakla beklediği zam miktarı belli oldu. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması ile emekli aylıklarına yapılacak zam miktarı kabul edildi. İşte detaylar...

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Zam %25 oranına çıkarılmadan önce SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %19,77, Emekli Sandığı emeklilerine ise %17,55 zam verilecekti. Yeni zamla birlikte tüm sigorta kollarında maaş zamları %25'e çıkarılmış oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli aylığının 7500 liraya çıkarılmıştı. Bu zam oranından daha önce 5500 liradan 7500 liraya çıkan en düşük emekli aylığı yararlanamıyor. Yüzde 25 zam kök aylıklara uygulanacak.

EYT'LİLERE AYRI ÖNERGE

EYT'li emekliler, bu önerge içinde yer almıyor ve yüzde 25 zamdan yararlanamayacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için ayrı bir önerge sunulması bekleniyor.

 

EYT
Emeklilerin zam oranı belli oldu! İŞKUR kayıtlı işsiz sayısını açıkladı Borsa kapanış rekoru kırdı Altın yatırımı için doğru zaman mı?