Son dakika haberleri... Asgari ücret, memur ve memur emeklisi maaşı alanlara AK Parti'den sevindiren haber

Asgari ücretle çalışanlar, memurlar ve memur emeklileri gelecek ay alacakları zammı merakla bekliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklamayı yaptı. Akbaşoğlu; asgari ücretliler, memurlar ve memur emeklileri için "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır" dedi.

Son dakika haberleri... Asgari ücret, memur ve memur emeklisi maaşı alanlara AK Parti'den sevindiren haber

Milyonlarca vatandaşın büyük bir heyecanla beklediği maaş zammı haberiyle ilgili AK Parti'den açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır" dedi. Akbaşoğlu, "Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız." diye konuştu.

AK Partili Akbaşoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"İlk yapacağımız işlerden biri asgari ücretle ilgili ve memur maaşlarının artışıyla ilgili düzenlemeleri Meclis'in gündemine getirmektir. Bunun için ilk adım Meclis Başkanımızın bugün seçilmesi sonra da başkanlık divanının oluşması ardından da komisyonların belirlenmesidir."

 Son dakika haberleri... Asgari ücret, memur ve memur emeklisi maaşı alanlara AK Parti'den sevindiren haber - Resim : 1

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TBMM Başkanlığı için 301 oy alan adayın seçileceğini söyleyen Akbaşoğlu, "Öncelikli olarak komisyon oluşturacağız. Muhtemel TBMM Başkanı 3. turda seçilecektir. 301 oyu alan seçilecek. Akabinde başkanlık divanı oluşturulacak, komisyonlar oluşturulacak. Zaten bu konuda bakanlıklarımızın çalışmaları söz konusu. Enflasyon oranının dikkate alınması söz konusu biz de malum refah payını da buraya ilave ediyoruz. O çerçevede oluşacak oran memur maaşlarına yansıyacak." dedi.

Son dakika haberleri... Asgari ücret, memur ve memur emeklisi maaşı alanlara AK Parti'den sevindiren haber - Resim : 2

"KANUN TEKLİFİMİZİ KOMİSYONLAR OLUŞUR OLUŞMAZ ORTAYA KOYACAĞIZ"

En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifinden bahseden Akbaşoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ne vadettiysek yapan bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızın vaadi de gerçekleşecektir. Asgari ücrete yapılacak zam oranı ve en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifimizi komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Tabi Haziran ayının da enflasyon oranının ortaya çıkması gerekiyor."

 Son dakika haberleri... Asgari ücret, memur ve memur emeklisi maaşı alanlara AK Parti'den sevindiren haber - Resim : 3

"İNSANLARIMIZIN BEKLENTİSİ MUTLAKA KARŞILANACAKTIR"

Alım günün esas olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Refah payı farkını da beraber değerlendirmemiz gerekiyor. İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacaktır. Alım gücü esastır. Emeklileri de kapsayacak şekilde çalışanlarımızı memnun edecek yaklaşımı bir ay içerisinde görmüş olacağız." şeklinde konuştu.

OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti! Dünyadaki büyüme ise düşecek Temmuzda memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? Hayalet evler kira artışını tetikliyor Dolar ve euro kurunda rekor serisi: Dolar 23 lirayı gördü!