Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı

Son dakika ekonomi haberleri... Cumhurbaşkanı kararıyla kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi bir ay uzatıldı. Böylelikle kamu borçlarını yapılandırmak isteyenler için başvuru tarihi 30 Haziran'a çekildi. İlk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak. Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi kamuya pek çok borç yapılandırılabiliyor. Peki hangi borçlar yapılandırılıyor, işte detaylar...

Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı

Son dakika haberi! Şu ana kadar 3 milyon 279 bin 883 kişinin başvurduğu kamu borçlarına yapılandırma uygulamasında süre uzatıldı. Yapılandırma başvuruları Haziran sonunda bitecek. 

İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ DE BİR AY UZUYOR
Yapılandırma yasası 13 Mart tarihinde yürürlüğe girdi. Devlete olan birçok başlıktaki borç yapılandırmaya girdi. Cumhurbaşkanı'na başvuru süresini ve ilk taksit ödeme süresini bir ay uzatma yetkisi veriliyordu.

NTV'de yer alan habere göre, Haziran sonuna kadar yapılandırmada başvuru süresini uzatmak üzere bir çalışma yapılıyor. Yapılandırmada başvuru süresi haziran sonuna kadar uzatılacak.

Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı - Resim : 1

180 MİLYAR TL'LİK BORÇ YAPILANDIRILDI
Yapılandırma kapsamında bugüne kadar 3 milyon 279 bin mükellef, 180 milyar TL'lik borç yapılandırdı.

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon başvuru yapıldı, toplamda ise 80 milyar lira civarında bir borç yapılandırıldı. Vergi dairelerine borcu olan mükellef sayısı ise 14 milyon 156 bin olarak kayıtlara geçti.

Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı - Resim : 2

PEŞİN VEYA TAKSİTLE ÖDENEBİLİYOR
Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödemeler ile ilk taksit ödemelerinin 30 Haziran tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı - Resim : 3

BÜYÜK KISMI TRAFİK PARA CEZALARINDAN
Yaklaşık 2 milyon 500 bin civarındaki başvurunun büyük bir kısmı, trafik para cezaları da dahil olmak üzere idari para cezaları ve motorlu taşıtlar vergisi (MTV) borçlarına ilişkin.

Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı - Resim : 4

İLK KOŞANLAR ARAÇ SAHİPLERİ OLDU
Araçların bu borçlar nedeniyle yakalanarak haczedilip satılacağı endişesi ve araç muayenelerinde sıkıntı yaşamamak isteyenlerin yapılandırmaya koştuğu ifade ediliyor.

Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı - Resim : 5

VERGİ BORCU BAŞVURUSU BEKLENİLENİN ALTINDA
Normal vergi borçlarını yapılandırmak için başvuranların sayısı ise beklenilenin oldukça altında kalmış durumda.

Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı - Resim : 6

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?
Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Son dakika... Kamu borçlarına yapılandırmada süre uzatıldı - Resim : 7

Bugün dolar - euro ne kadar oldu? 'Yarısı Bizden'e yoğunluk sürüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede öğrencilere müjde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Tüketici güveni artmaya devam edecek