Son Dakika: Merkez'in faiz kararı sonrası kredi kartı oranları değişecek mi?

Son Dakika: Merkez Bankası şubat ayında politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 45'te sabit tuttu. 8 ay sonra sona eren faiz artırımının kredi kartı faizlerine nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek spekülasyonlar hakkında "Dolaşıma kasıtlı olarak sunulan spekülasyonlara itibar etmeyiniz." açıklamasında bulundu. İşte faiz kararı sonrası kredi kartı faiz oranları.

Son Dakika: Merkez'in faiz kararı sonrası kredi kartı oranları değişecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), şubat toplantısında politika faizini sabit tuttu.

Böylelikle, geçen ay 250 baz puan artışla yüzde 45’e çıkarılan faiz aynı oranda kaldı.

Son Dakika: Merkez'in faiz kararı sonrası kredi kartı oranları değişecek mi? - Resim : 1

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI DEĞİŞMEDİ

Politika faizine artış yapılmadığı için kredi kartları için referans faiz oranları da değişmeyecek.

Son Dakika: Merkez'in faiz kararı sonrası kredi kartı oranları değişecek mi? - Resim : 2

FAİZ YÜKSELDİĞİNDE DE DEĞİŞMEMİŞTİ

Merkez Bankası önceki iki ayda faizi yükseltse de kredi kartı azami faiz oranlarını değiştirmemişti. Aralık ayında yapılan PPK toplantısı sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır."

Bu açıklamanın ocak ayı faiz kararının ardından da geçerliliğini koruduğu belirtilmişti.

Son Dakika: Merkez'in faiz kararı sonrası kredi kartı oranları değişecek mi? - Resim : 3

BAKAN ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gelişmeler hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İşte Bakan Şimşek'in X hesabından yaptığı açıklama;

Şirketlerimiz uluslararası piyasalarda sermaye benzeri kaynaklara artık daha rahat erişebiliyor. Programda öngördüğümüz hedeflere yaklaştıkça ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak akışı daha da artacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğiyle uyguladığımız politikalar, seçim sonrasında da hedeflerimiz doğrultusunda devam edecek. Bu çerçevede; dolaşıma kasıtlı olarak sunulan spekülasyonlara itibar etmeyiniz.

Kaynak: haberet.com

ASELSAN'ın yeni hedefi Doğu Avrupa ve NATO ihaleleri Benzin ve motorine indirim! Güncel döviz kuru 22 Şubat 2024: Dolar/TL, euro/TL son durum nedir? Güncel altın fiyatları 22 Şubat 2024: Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar?