Son Dakika: Otomobilde liste fiyatı kısıtlamasında süre uzatıldı

Son dakika: Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobilde fiyat kısıtlamasına devam ediyor. Buna göre ikinci el araçların, sıfır fiyatlarından yüksek bir fiyatla satışa çıkarılmasının yasaklanmasına ilişkin yönetmelik 6 ay daha uzatıldı.

Son Dakika: Otomobilde liste fiyatı kısıtlamasında süre uzatıldı

Ticaret Bakanlığınca 2'inci El Motorlu Kara Taşıtları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete' yayımlandı.

Buna göre ikinci el motorlu kara taşıtları, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar, üretici ve distribütörler tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan satışa çıkarılamayacak.

Yönetmelikte ayrıca, Ticaret Bakanlığının bu süreyi 6 ay daha uzatmaya yetkili olduğu da belirtildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

Son Dakika: Otomobilde liste fiyatı kısıtlamasında süre uzatıldı - Resim : 1

KURAL NEDEN GETİRİLMİŞTİ?

İkinci el otomobil fiyatlarına satış fiyatı düzenlemesi, fırsatçılar ve stokçular nedeniyle bayilerde araç sırası oluşunca ikinci ele düşmüş araçların fiyatları sıfır araçların fiyatlarının çok daha üstünde bulunuyor ve satışları gerçekleşiyordu. Bundan dolayı Ticaret Bakanlığı hamle yaparak ikinci el otomobil piyasasını düzene soktu.

Son Dakika: Otomobilde liste fiyatı kısıtlamasında süre uzatıldı - Resim : 2

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN ŞU AÇIKLAMA YAPILDI

Ticaret Bakanlığı olarak otomotiv sektöründe geçen aylarda ortaya çıkan spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Bakanlığımızca çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.

Bu kapsamda, Bakanlık olarak otomotiv piyasasında yaşanan fahiş fiyat artışlarının, stokçuluk faaliyetlerinin ve haksız ticari kazançların engellenmesi ile tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla 16.8.2022 ve 6.7.2023 tarihlerinde İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişiklikler yapılarak, “pazarlama ve satış kısıtlaması” ile “ilan kısıtlamasına” ilişkin düzenlemeler yapılmıştı.

Kasım ayında milyonlarca yolcu Doğalgaz desteği artırıldı Starbucks, büyük değer kaybetti Vakıf Katılım reel sektöre destek için murabaha finansmanı sağladı