Son Dakika: Sağlık Bakanlığı da kamuda tasarruf tedbirlerine dahil oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığın kamuda tasarruf tedbirlerine dahil olup olamadığı konusunun sorulması üzerine, "Son dönemde çok fazla araç kiralandığını gördük. Bunları iptal ettik, 17 TOGG marka araç aldık. Bakanlıkta arkadaşlarımız artık onları kullanacak" dedi.

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı da kamuda tasarruf tedbirlerine dahil oldu

Kamuda tasarruf tedbirlerine Sağlık Bakanlığı da dahil oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son dakika açıklamasıyla bakanlık bünyesinde kiralanan araçlara kısıtlama getirdiklerini, bunların yerine 17 adet yerli marka TOGG otomobil satın aldıklarını açıkladı.

"ARAÇ KİRALAMANIN 3 KAT ARTTIĞINI GÖRDÜK, 17 TOGG ALDIK"

Bakan Koca 'kamuda tasarruf tedbirlerine' nasıl dahil olduklarını şu ifadelerle açıkladı:

"Cumhurbaşkanımız bir açıklama da yapı bu konuda. Cari harcamalarla ilgili bir çalışma başladı.

Bakanlığımızda 3 hafta önce yaptığımız toplantıda araç kiralamayla ilgili artış olduğunu gördük.
Kamudaki araçlarla ilgili normalde 3 yılda bir rutin kiralama yöntemi olur. Yeni dönem rakamlarının 3 kata kadar arttığını gördük. Bunu görünce iptal ettik. 17 TOGG araç aldık. Bakanlıktaki arkadaşlarımız artık onları kullanacak. Yaptığımız en önemli tasarruflardan biri bu olabilir."

İLK ADIM İÇİŞLERİ'NDEN

Öte yandan İçişleri Bakanlığı da kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayısında azalmaya gittiğini açıklamıştı.

Kaynak: haberet.com

En çok eleman açığı olan meslekler 47 ilaç daha SGK ödeme listesine girdi Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira? Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 38’e çıktı