SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi! Bakan Işıkhan oran vererek açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi geldi. Bakan Işıkhan katıldığı bir televizyon programında "Emeklilerin maaş artışını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz." dedi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi! Bakan Işıkhan oran vererek açıkladı

Bakan Işıkhan'ın TRT Haber Özel Ropörtajından öne çıkanlar şöyle:

İşgücü piyasalarının iki boyutu var. Aktif ve pasif işgücü politikalarımız. İŞKUR aracılığı ile yürütmüş olduğumuz aktif iş gücü piyasası programlarını daha etkili ve kapsamlı hale getirmeyi düşünüyoruz.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi! Bakan Işıkhan oran vererek açıkladı - Resim : 1

Kurs ve programlarda program süresinin 3 katı olarak uygulanan istihdam yükümlülüğünü biz 2 katına indirdik. Kurs ve Program sonrası istihdam taahhüt oranı yüzde 60'a indirildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi! Bakan Işıkhan oran vererek açıkladı - Resim : 2

Daha güçlü iş gücü piyasası oluşturmayı hedefliyoruz.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi! Bakan Işıkhan oran vererek açıkladı - Resim : 3

Kısa çalışma ödeneği, özellikle bölgesel, sektörel ya da afetler sonrasında çalışanlarımıza verdiğimiz doğrudan bir nakti destekti. Bu rakam 8 bin ile 12 bin arasında çalışana doğrudan verdiğimiz bir destekti. Biz bunu işsizlik sigortası fonundan karşılıyoruz.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi! Bakan Işıkhan oran vererek açıkladı - Resim : 4

PRİM ÖDEME GÜN SAYISINI DÜŞÜRÜYORUZ

Asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indiriyoruz.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi! Bakan Işıkhan oran vererek açıkladı - Resim : 5

EMEKLİLERE ZAM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağkur emeklisine bir ek zam daha yapıldı. Bakan Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz” açıklamasını yaptı. 

Peki ek zamla gelen farklar ne zaman ödenecek? Teklifin Meclis’ten geçmesinin ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına yatmış olacak.

Emeklilere müjde! Zam farkının ne zaman yatırılacağı belli oldu TÜİK verileri açıkladı! Yerli turistler geçen yılın 3. çeyreğinde 114 milyar TL harcadı Bu gece benzine 1 lira 46 kuruş zam geliyor Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 23 Ocak 2024 güncel döviz kuru