Vedat Işıkhan, CHP'li belediyelerin SGK borçlarında ilk sırada olduğunu açıkladı

SGK'ya en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunun altını çizen Bakan Işıkhan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyette. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda" dedi.

Vedat Işıkhan, CHP'li belediyelerin SGK borçlarında ilk sırada olduğunu açıkladı
  • Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken CHP'li isimlerin yönetiminde bulunan Ankara, İzmir ve İstanbul belediyelerinin resmen borç batağında olduğu ortaya çıktı.
  • Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

SGK'YA EN BORÇLU BELEDİYE ANKARA

  • Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Işıkhan, yaptığı konuşmada Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarına dikkat çekti.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en çok borçlu olan 5 belediyenin tamamı CHP belediyelerine aittir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şirketleriyle birlikte SGK'ya olan borçlarıyla öne çıkıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi ödeyemez durumda. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar TL'ye ulaşmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcu, son 5 yılda 20 kat artmıştır. Bu durum, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iflasın eşiğinde olduğunu göstermektedir.

"PRİM BORÇLARINI DAHİ ÖDEYEMİYORLAR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de benzer durumdadır. Bu borçlar, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçlarıdır. Çünkü Ankara'nın son 5 yılı elle tutulur tek bir yatırım olmadan, tek bir icraat olmadan geçti. Diyorlar ya Ankara yavaşladı. "hiçbir icraat yapmadan bu kadar borç yapmak da bunun en net göstergesidir. Fevkalade bir kadrolaşmayla Belediye'ye aldıkları işçilerin sigorta primlerini ödemiyorlar. CHP siyaseti yalan siyasetidir. CHP'nin belediyeciliği de talan belediyeciliğidir."

Misyon Bank Bölgesel Saklama İçin Teknoloji Ortağını Seçti VakıfBank'tan Doğrudan Fonlama Şeklinde 'Sektörünün En Büyük Tutarlı Seküritizasyon İşlemi' Koçtaş’a İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Büyük Ödül Gelirini Akbank’a Getirenlere 7.500 TL’ye Varan Chip-Para Kazanma Fırsatı!