Bakan Özhaseki açıkladı! Binalarda kolon kesme ve kaçak kat çıkma dönemi sona erdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni başlatılacak uygulama olan bina kimlik sistemiyle ilgili bilgi verdi. Bakan Özhaseki, bu sistemle kolon kesme ve kaçak kat çıkma gibi durumların önüne geçileceğini vurguladı. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı! Binalarda kolon kesme ve kaçak kat çıkma dönemi sona erdi
  • 6 Şubat depreminin ardından, konutlarda yaşanan yasa dışı kolon kesme gibi olaylara karşı önlemler alınmaya devam ediliyor.

Bakan Özhaseki açıkladı! Binalarda kolon kesme ve kaçak kat çıkma dönemi sona erdi - Resim : 1

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bina Kimlik Sistemiyle" kolon kesme, kaçak kat çıkmanın önüne geçileceğini bildirdi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Binalarda kolon kesme ve kaçak kat çıkma dönemi sona erdi - Resim : 2

"ÖNÜNE GEÇECEĞİZ"

  • Özhaseki, 144 bin binada "Bina Kimlik Sistemi"ne geçildiğini belirterek, "Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak uygulamaya başladığımız ve belirli periyotlarla denetleyeceğimiz, 'Bina Kimlik Sistemi' ile kolon kesme, kaçak kat çıkma gibi durumların önüne geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

Aralık kira zammı ne kadar oldu, nasıl hesaplanır? 250 bininci teslimatını kutladı Ümraniye’de kentsel dönüşüm alanları belli oldu Sitede fahiş aidat artışı kavga çıkardı