TOKİ indirim kampanyası şartları neler, kampanya tarihi nedir?

TOKİ indirim kampanyası açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından TOKİ indirim kampanyasını duyurdu. Kampanyada konut ve işyeri için yüzde 25, arsa için yüzde 12.5 indirim uygulanacak. Peki, TOKİ indirim kampanyası şartları nedir, kimler faydalanabiliyor? Ne zaman başlıyor? İşte TOKİ indirim kampanyası detayları...

TOKİ indirim kampanyası şartları neler, kampanya tarihi nedir?

TOKİ konut ve işyeri borcu olanlara yüzde 25, arsa için ise %12,5 indirim uygulanacağını açıkladı. Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından müjdeyi verdi. Vatandaşlar, TOKİ indirim kampanyası detaylarını merak ediyor. Peki, TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor? Kimler faydalanabilecek? Şartları nelerdir?

TOKİ KONUT İŞ YERİ İNDİRİM KAMPANYASI NEDİR?

Borcunun tamamını kapatmak isteyen konut ve işyeri alıcılarına %25 oranında indirim. Borcun tamamını kapatamayacak olan alıcılar ise borç bakiyesinin %25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemeye %25 indirim kapsamında kısmi olarak faydalanabileceklerdir.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI TARİHLERİ NEDİR?

TOKİ indirim kampanyası, 24 Nisan - 18 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılacak başvurularda geçerli olacak.

TOKİ KONUT - İŞYERİ İNDİRİM KAMPANYASI ŞARTLARI

* Kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları faydalanabilecektir.
* Konut ve işyeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 24 Nisan-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri Bankadan öğrenebileceklerdir.
* Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.
* Kampanya kapsamındaki konut ve işyeri alıcıları borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabileceklerdir.
* Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacaktır.

TOKİ indirim kampanyası şartları neler, kampanya tarihi nedir? - Resim : 1

TOKİ ARSA İNDİRİM KAMPANYASI NEDİR?

Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda %12,5 oranında indirim imkânından yararlanabileceklerdir.

TOKİ arsa indirim kampanyası, 24 Nisan - 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında geçerli olacak.

TOKİ ARSA İNDİRİM KAMPANYASI ŞARTLARI ŞARTLARI

*Kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2022 yılı Haziran ayının 30. gününe kadar başlamış olan arsa alıcıları faydalanabilecektir.
*Arsa alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 24 Nisan-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri T.C. Ziraat Bankasından öğrenebilecek ve borçlarını kapatabileceklerdir.
*Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit borcu bulunmamalıdır.
*Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan arsa alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacaktır.

TOKİ indirim kampanyası şartları neler, kampanya tarihi nedir? - Resim : 2

TOKİ
Çankırı ve Bitlis TOKİ müstakil arsa kura çekilişi sonuçları Aydın, Burdur, Denizli, Bolu TOKİ müstakil arsa kura çekilişi sonuçları Amasya, Artvin, Gümüşhane, Giresun TOKİ müstakil arsa kura çekilişi sonuçları Arnavutköy, Başakşehir, Esenler kura çekimi sonuçları sıralı tam liste