Abdulkadir Selvi yazdı: İmamoğlu seçimleri kazanabilecek mi?

Yerel seçimler için gözler İstanbul ve Ankara'da. AK Parti yerel seçimlerde iki büyükşehiri de geri almak istiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaybeden CHP'de kırılmalar başlamış, İmamoğlu 'değişim' diyerek başkaldırmıştı. Bütün oklar İmamoğlu'na çevrilmişken, mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde İmamoğlu'nun kazanıp kazanamayacağı da merak ediliyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi yazdı... İmamoğlu İstanbul'u kazanabilecek mi?

Abdulkadir Selvi yazdı: İmamoğlu seçimleri kazanabilecek mi?

Mayıs ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'ndan cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında alınan mağlubiyet sonrasında parti içinde 'Değişim' diyerek başkaldırmış, sonrasında ise İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağı merak edilmişti. 

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında aldığı yüzde 47.82'lik oy oranıyla seçimi kaybetmiş, bunun ardından ise parti içinde kırılmalar başlamıştı.

Seçimden önce Kılıçdaroğlu'nun 'oğlum' diye bahsettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'değişim' diyerek başkaldırdı.

Parti içinde değişim sesleri yükselirken İmamoğlu, Zoom üzerinde gizlice toplantı yaptı. Bu toplantının basına sızdırılmasıyla beraber oklar İmamoğlu'na çevrildi.

GENEL BAŞANLIĞA ADAY OLACAK MI?

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı da son günlerde çok konuşulan konular arasındaydı.

Seçim zamanı İstanbul'daki başkanlık görevini tam anlamıyla yerine getiremeyen İmamoğlu'na tepkiler çığ gibi büyürken, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni tekrar kazanıp kazanamayacağı merak edilen konular arasında.

İmamoğlu, bununla alakalı anketler de yaptırıyor.

Bazı anket şirketleri de bu durumu merak ediyor ve vatandaşa soruyor;

"Yerel seçimlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy verir misiniz vermez misiniz?"

YEREL SEÇİMLERİ KAZANABİLECEK Mİ?

Gürkan Duman’ın sahibi olduğu Betimar Araştırma şirketi de konuyla alakalı anketini yayımladı. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, İmamoğlu'nun seçim anketleriyle ilgili verilerden bahsetti.

İşte Abdulkadir Selvi'nin o yazısı...

Betimar, İstanbul halkına “Ekrem İmamoğlu’nu başarılı buluyor musunuz?” diye sormuş. Ankete katılanların yüzde 35.9’u “Başarılı” diyor. “Başarısız” diyenlerin oranı ise yüzde 40.5. “Ne başarılı ne başarısız” diyenler yüzde 12 çıkarken, “Cevap yok” diyenlerin oranı yüzde 11.6 çıkıyor. Betimar Araştırma’nın sahibi Gürkan Duman bu yüzde 11.6’nın çok önemli olduğunu söylüyor. İmamoğlu cevap yok diyenlere odaklanmalı. Eğer bunlar oy vermeyecek olursa işi zor demektir.

Ankete katılanların yüzde 38.7'sinin İmamoğlu'na oy vereceğini söyleyen Selvi, şunları yazdı:

Ankete katılanların yüzde 38.7’si yeni seçimde de Ekrem İmamoğlu’na oy veririm diyor. Dikkat ederseniz bu oran “Başarılı buluyorum” diyenlerden 2.8 daha yüksek. Başarısız bulsalar da başta ideolojik nedenler olmak üzere çeşitli gerekçelerle İmamoğlu’na yine oy veririm diyen bir kitle var.

“Oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 43.6 çıkıyor. Bu oran da “İmamoğlu başarısız” diyenlerden 3.1 puan fazla. Söz konusu oy verme olunca “Cevap yok” diyenlerin oranı azalıyor. Herkes kendi safına geçiyor.

Kaynak: haberet.com

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Kemal Kılıçdaroğlu CHP Ekrem İmamoğlu Recep Tayyip Erdoğan İstanbul
Kalkan'ın hikayesi ağlattı! Meğer depremzedeymiş Pendik'in ilk kadın kaymakamı Dr. Hülya Kaya Yalova Valiliği görevine atandı AFAD Başkanı Sezer Edirne Valisi olarak atandı e-Devlet kullanıcılarına 'sahte site' uyarısı