Alman Gazetesi Bild: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Türkiye ziyaretinde döner kesmesi, Alman basınında eleştirilerin odağı haline geldi. Bild Gazetesi'nin manşetine taşıdığı haberinde "Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı" ifadelerine yer verildi.

Alman Gazetesi Bild: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı
  • Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, gerçekleştireceği 3 günlük program kapsamında Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor.
  • Havalimanı'nda İstanbul Valisi Davut Gül'ün karşıladığı Steinmeier ilk gün Sirkeci Garı'na giderek burada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla bir araya geldi. Dün de Gaziantep'e giderek depremzedelerle görüştü.

Alman Gazetesi Bild: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı - Resim : 1

  • Steinmeier'in Türkiye ziyaretinde Almanya'dan yanında getirdiği döneri kestiği görüntü, Alman basınında geniş yankı uyandırırken eleştirilerin odağı haline geldi.
Alman Gazetesi Bild: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı - Resim : 2
  • Görünler sonrası Alman basınının önde gelen gazetelerinden Bild "Ülkemizin inşasında Türklerin çok yardımcı olduğunu ve toplumumuzun kalbinde yer aldığını söyledi. Bu çok dokunaklıydı ama döner her şeyi gölgede bıraktı. Rusya ve İran politikamızdan haklı olarak çok şikayetçiyiz ama Türkiye'ye yönelik politikamız da benzer düzeyde. Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı." ifadelerine yer verdi.
  • "CUMHURBAŞKANI'NIN AKLINA İLK GELEN ŞEY, DÖNER" 

    • Haberde görüşlerine yer verilen Profesör Carlo Masala ise, "Türkler 1962'den beri Almanya'da. Şu an üçüncü kuşaktalar. Gazeteci, doktor, iş insanı, profesör, sanatçı, siyasetçi yetiştirdiler; Kovid-19 aşısını dahi icat ettiler. Ama Cumhurbaşkanı'nın aklına ilk gelen şey, döner." eleştirisinde bulundu.
    Alman Gazetesi Bild: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı - Resim : 3
  • Bild, aslında Steinmeier'in Türk göçmenlere övgüde bulunarak iyi başladığı seyahatinde kebap şişin her şeyi gölgede bıraktığını vurguladı.
  • DEM Parti'nin kapatılması çağrısı Aylar sonra sessizliğini bozan Soylu'dan 3 isme yanıt Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı Danıştay Başkanı belli oldu