Ankara'da 'kent uzlaşısı' var mı? DEM Parti İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş'tan açıklama

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Ankara'da 'kent uzlaşısı' var mı?" sorusuna yanıt verdi. Beştaş, "Bir yanlış anlaşılma olmuş, Ankara'da bir kent uzlaşıcısı yok." dedi.

'Kent uzlaşısı' adı altında yapılan CHP-DEM Parti ittifakında birçok il ve ilçede CHP, birçoğunda ise DEM Parti aday çıkartmadı.

Genellikle büyükşehirlerde ilçelerin bölüşüldüğü bu ittifak ilişkisinde Ankara'da da İstanbul'a benzer bir strateji izlendi.

DEM PARTİ, ANKARA'DA 3 İLÇEYİ CHP'YE BIRAKTI

Büyükşehirde aday çıkartan iki parti, ilçelerde adayları ve meclis üyeliklerini paylaştı. Bu kapsamda Ankara'da DEM Parti, Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde aday çıkartmadı.

CHP'ye bırakılan ilçeler hakkında DEM'in Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, açıklama yaptı.

Aday çıkartmasalar da meclis üyeleri olduğunu söyleyen Türkdoğan, şöyle konuştu:

Yenimahalle'de partimizin belediye meclis üyeleri var, belediye meclis üyelerine oy istiyoruz. Onun dışında "Şu partiyi destekleyin" diye hiçbir yerde hiçbir tutumumuz yoktur. Ankara'da beş yıl geçti. Durum çok farklı. Şu anda Ankara'nın sol-sosyalist seçeneği biziz. Ankara'daki kadınlara, sol-sosyalist, Türk, Kürt, LGBTİ ve kadınlara sesleniyoruz. Bize oy vermeliler.

"ANKARA'DA BİR KENT UZLAŞISI YOK"

Habertürk'te açıklamalarda bulunan DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Ankara'da 'kent uzlaşısı' var mı?" sorusuna yanıt verdi.

Beştaş, "Esenyurt dışında stratejik denklem yok. O listelerde kim var kim yok bilmiyorum. Bizim aday çıkardığımız ilçeler burada. Buralarda ve diğer bütün ilçelerde çok yoğun İBB çalışmasını güçlü yürütüyoruz. Çünkü bu yarışta varız. Esenyurt'ta kent uzlaşısının başarıya uzlaşmasını isteriz tabii ki. Mersin'de yine bunu isteriz. Burada bir pazarlık yok. Olsa niye aday çıkaralım? Niye yarışalım? Neticede İzmir'de de görüşmeler oldu. Sonuçta bir neticeye ulaşmadığımız için adayımız var. Ankara gözümüzün önünde, İstanbul'da da böyle. Biraz da gücü bölmeme, büyükşehire yoğunlaşma. Bir yanlış anlaşılma olmuş, Ankara'da bir kent uzlaşıcısı yok." ifadelerini kullandı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih verildi Ankara'daki son anket sonuçları açıklandı Halk otobüsünde yaşlı çifti darp eden müdür suçu onlara attı 7 kişinin yaralandığı silahlı saldırı anı